Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kurucu Başkanı Ahmet Edip Uğur döneminin başarılı bürokratlarından Nazım Ergelen, Başkan Akın’ın talimatı ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı olarak atandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına Nazım Ergelen atandı. Ergelen daha önce de Büyükşehir’de İtfaiye Daire Başkanlığı, Genel Sekreter Yardımcılığı ve Genel Sekreter Vekilliği görevlerinde bulunmuştu.

11 Mart 1974 İstanbul Üsküdar doğumlu olan Nazım Ergelen, ilköğretimini, İstanbul’da orta ve lise öğretimini Balıkesir`de tamamladı. 1992 Yılında Trakya Üniversitesi Kırklareli MYO inşaat Teknikerliğine başlayıp, 1994 yılında mezun oldu, aynı yıl dikey geçişle Balıkesir Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliğine başladı. 1999 yılında İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. Özel sektörde yapı denetim firmasında 1,5 yıl ve hazır beton sektöründe bir yıl çalışmasının ardından 2004 yılı itibari ile Balıkesir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne atandı.

Büyükşehirde Edip Uğur döneminde İtfaiye Daire Başkanlığı, Fen İşleri Genel Sekreter Yardımcılığı gibi görevlerde bulundu. Balıkesir İtfaiyesinin yaptığı atılımlarda önemli görevler üstlendi. Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu Balıkesir Temsilcisi olan Ergelen, su altı dalgıçlığı yanında dağcı ve motosikletçi kimliği ile de biliniyor.

 

HABER: HABER MERKEZİ