2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası nedeniyle bir mesaj yayımlayan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, öğrencilere başarılar diledi.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili bir kutlama mesajı yayımladı. Müdür Demir mesajında şu ifadelere yer verdi; “İlköğretim; evlatlarımızın eğitiminin temelini oluşturan, karakterini şekillendiren, onlara değerler kazandıran ve hayata bakış açısını belirleyen çok önemli bir dönemdir. Bu özel haftada, çocuklarımızın eğitimine verdiğimiz önemi bir kez daha vurgulamak istiyorum.

2024-2025 eğitim öğretim yılında "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni okul öncesi eğitimden başlayarak ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf, lise hazırlık ve 9. sınıf düzeylerinde hayata geçiriyoruz. Bu model, "Erdem-Değer-Eylem" çerçevesinde şekillendirilen bir eğitim anlayışını temel almaktadır. Erdemli bireyler yetiştirerek topluma kazandırmak, hepimizin temel hedefi olacaktır. Değerler eğitimi ile öğrencilerimizin ahlaki ve etik değerleri içselleştirmelerini, eylem temelli eğitim ile de öğrendiklerini hayata geçirebilmelerini sağlamak için çalışacağız. Öğretmenlerimizin özverili çalışmaları, velilerimizin desteği ve öğrencilerimizin gayreti ile hedeflerimize ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Bir öğretmen, bir nesli değiştirebilir. Öğretmenlerimizin eğitim öğretim gibi hayati ve kutsal bir görevde ne kadar büyük bir sorumluluk taşıdığını biliyoruz.

Geleceğin Mimarı Kıymetli Meslektaşlarım,

Geleceği şekillendiren kahramanlar olarak binlerce hayatı aydınlatan bir ışık kaynağısınız. Bilginin tohumlarını eken, sevginin filizlerini yeşerten, evlatlarımızın kalbine dokunan sizlersiniz. Bir çocuğun gözlerindeki ışığı görerek kalbindeki umudu yeşertebilen kişiler olarak her bir öğrencimiz sizlerin ellerinde, sizlerin gönüllerinde şekillenmektedir. Geçmişin bilgeliğini, geleceğin umuduyla birleştiren öğretmenlerimizin evlatlarımızın ruhuna ve kalbine yaptığı küçük bir dokunuşun öğrencilerimizin hayatında mucizeler yarattığına şahit olmaktayız.

Eğitim ailemizin mihenk taşları olarak, büyük bir özveri ve fedakârlıkla çalışıyorsunuz. Sizlerin emeği ve gayreti ile geleceğin aydınlık ve güçlü Türkiye'sini birlikte inşa edeceğiz. Her bir öğrencimizin yeteneklerini keşfetmelerine, kendilerini geliştirmelerine ve hayata hazırlanmalarına katkıda bulunuyorsunuz. Öğrencilerimize rehberlik ederken gösterdiğiniz sabır, sevgi ve kararlılık için sizlere teşekkür ediyor; başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum.

Eğitim Yolculuğunda Çocuklarımızın Daimi Yol Arkadaşı Değerli Veliler,

Çocuklarımızın eğitim yolculuğunda sizlerin desteği ve ilgisi büyük önem taşımaktadır. Onların başarıları kadar karşılaştıkları zorluklarda da yanlarında olarak onlara güven verecek olan sizlersiniz. Okul-aile iş birliği, çocuklarımızın başarısının anahtarıdır. Eğitim sürecinde okullarımızla iş birliği içerisinde olmanız, çocuklarımızın başarısında büyük bir rol oynayacaktır. Hep birlikte el ele verdiğimizde çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştireceğimizden hiç şüphemiz yoktur.

Bakanlığımız tarafından öğrencilerimizin bütünsel eğitimine katkı sağlamak amacıyla çocuklarımızın eğitim ve yaşam yolculuğunda sizlere rehberlik edecek bir dizi film serisinden "Velivizyon" platformu oluşturuldu.  "Velivizyon" ile geleceğin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek ve geleceğe hazırlamak için eğitimin en önemli paydaşlarından olan siz kıymetli velilerimizin okullarımıza, öğretmenlerimize olan katkısının artmasını hedefliyoruz. Her bir bölüm, farklı konulara ve sorunlara çözüm önerileri sunarak, siz velilerimize pratik bilgiler ve stratejiler sağlamaktadır. Evlatlarımızın eğitim ve yaşam yolculuğunda "Velivizyon" dizi film serimizin yolunuza ışık tutmasını temenni ediyorum.

Gözbebeğimiz Sevgili Öğrencilerimiz,

Sizler bizim geleceğe bakan aydınlık yüzümüzsünüz. En büyük hazine olan bilgiye ulaşmak için büyük bir heyecan ve merakla çalışmanızı, her zaman doğruyu ve iyiyi aramanızı temenni ediyorum. Sizlerin başarısı, ülkemizin başarısıdır. Aldığınız eğitimle, yarınlarımızı şekillendirecek, ülkemizi daha ileriye taşıyacaksınız. Derslerinize dört elle sarılmalı, merak etmeli, araştırmalı ve öğrenmekten asla vazgeçmemelisiniz. Sizlere olan inancımız tamdır. Bugün, sizlerin eğitim hayatınızda yeni bir sayfa açılıyor. Bu sayfayı bilgiyle, sevgiyle, milli ve manevi değerlerimizle, azimle ve çalışkanlıkla dolduracağınıza inanıyorum. Gözlerinizdeki parıltı, umut dolu bakışlarınız ve öğrenme hevesiniz geleceğe dair güvenimizi artırmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle İlköğretim Haftası ile tüm kademelerimizde başlayan eğitim öğretim sürecimizin Balıkesir eğitim ailemiz ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor; evlatlarımızın yüzlerindeki tebessümle ve gurur duyacağımız başarılarıyla dolu bir eğitim-öğretim yılı geçirmemizi temenni ediyorum.”

HABER: HABER MERKEZİ