Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, 17 Ağustos Marmara depreminin 25. yıldönümü ile ilgili açıklama yayınladı.

Müdür Demir yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “17 Ağustos 1999 tarihinde yaşadığımız büyük deprem felaketinin üzerinden tam 25 yıl geçti. Bu acı olayda kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anarken, geride kalanlara sabır ve metanet diliyorum. Böylesine zor zamanlarda birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Eğitim camiası olarak bizler, çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimlerini en iyi şekilde sürdürebilmeleri için elimizden gelen gayreti göstermeye devam ediyoruz.

Depremden öğrendiğimiz en önemli derslerden biri, afet bilincinin ve hazırlığının ne kadar hayati olduğudur. Bu doğrultuda, okullarımızda öğrencilerimize afet eğitimi vererek, onları olası afetlere karşı bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Eğitim programlarımızda afet yönetimi ve güvenliği konularına daha fazla yer vererek, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin bu konudaki farkındalığını artırmayı amaçlıyoruz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anarken, geride kalanlara sabır ve başsağlığı diliyorum. Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak, eğitimde kaliteyi artırmak ve afet bilincini yaygınlaştırmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğimizi belirtmek isterim. Hep birlikte güvenli ve bilinçli bir toplum oluşturma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğimize olan inancım tamdır.”

 

HABER: HABER MERKEZİ