Büro-İş ve Birleşik Kamu-İş Sendikası Balıkesir üyeleri, SGK İl Müdürlüğü önünde dün gerçekleştirdikleri eylemle yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler. Memurlar yaklaşan seçimler öncesi hükümetten zam talebinde bulundu.

Hükümetten bu kez de EYT sürecinde fazla mesai yapan SGK çalışanları zam istedi. Yaşadıkları sıkıntıları gündeme getirmek amacıyla SGK İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenleyen Birleşik Kamu-İş ve Büro-İş Sendikası üyeleri aldıkları maaşların kiralarını ödemeye dahi yetmediklerini belirterek hükümetten zam istedi.

Basın açıklamasını okuyan 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu MYK Üyesi Özgür Aras: “Maalesef bugüne kadar hükümet tarafından SGK çalışanlarının kronikleşmiş sorunlarını çözecek ve mağduriyetini giderecek tek bir somut adım dahi atılmadı. Kaldı ki sayın bakanın ‘müjde’ olarak açıkladığı 100 saat fazla çalışma ile karşılığında saat başı 54 lira tutarındaki mesai ücreti konudan ne kadar uzak olduklarının bir göstergesidir. Aylardır yetkilileri uyarıyoruz; önlem alın, almazsanız vatandaşımız mağdur olacak diyorduk. Şimdi ise mevcut personel sayısı ile ortaya çıkan iş yükünün sonuçlandırılamayacağı öngörüyorlar fakat çözümü 100 saatlik fazla çalışmada buluyorlar! Ücret tutarı da fazla çalışma süresi de insan onuruna yaraşır bir düzenleme değildir. Bunu kabul etmiyoruz. Normal çalışmanın üzerine 100 saatlik fazla çalışmanın nasıl yapılacağını düşündüler mi acaba? İşçisinden işverenine, doğumdan ölüme tüm yurttaşlara hizmet veriyorlar. Peki ağır mevzuat ve bunca iş yükü ile boğuşurken çalışanlara reva görülen nedir? Ortalama 11 bin 500 lira maaş, saati 54 lira olarak müjdelenen mesai ücretleri, yetersiz personel ile çalışma, hem de gece gündüz demeden” dedi.

“KALICI ÇÖZÜMLER İSTİYORUZ”

Sözlerinin devamında kalıcı çözümler istediklerini dile getiren Aras:Bugün örgütlü oldukları Sosyal Güvenlik Müdürlüklerinde iş bırakıyorlar, daha doğrusu bu şartlar altında iş bırakmaya mecbur kalıyorlar. Defalarca dile getirdik, SGK çalışanları yoğun, SGK çalışanları yorgun SGK çalışanları yoksul dediler. Ancak Seslerini sağır sultan duydu, fakat Kurum Başkanlığı ve hükümete duymadı. Fakat bıkmadan, usanmadan anlatacağız; çünkü haklıyız. Bu düzen böyle devam edemez, etmemeli. Bu Kurumun iş yükü bugün EYT ile artmadı. 100 milyondan fazla kişiye hizmet veren bir Kurumdan bahsediyoruz. Aynı Kurumun personelini “eşit işe eşit ücret diyerek “sefalet ve yoksulluğa sürüklediler. Büro İş Sendikası olarak taleplerimiz karşılanıncaya kadar mücadele edeceğiz. Değerli basın emekçileri; Değerli misafirler değerli mücadele arkadaşlarım. Sosyal Güvenlik Kurumunda yıllar önce bozulan çalışma barışını sağlamaları adına bir kez daha taleplerini yineliyoruz. Taleplerimiz çok açık ve net. 2011 yılında çıkarılan 666 sayılı KHK ile bir bir yok edilen özlük haklarımızı geri istiyoruz. İkramiyelerimizi, Sosyal güvenlik tazminatını, Uzmanlık kadrosunu, 600 Ek Göstergeyi, Büyükşehir Farkını, Kira Yardımını, Kalıcı ek ödememizi istiyoruz. İnsanca yaşayabileceğimiz ücretlere kavuşana, haklarımızı alana kadar taleplerimizi dile getirmeye devam edeceğiz. Bu mücadele kazanımla sonuçlanacak. Yaşasın Örgütlü mücadelemiz yaşasın Büro iş yaşasın Birleşik Kamu İş” diye konuşarak sözlerini noktaladı.

Haber Merkezi