Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu MYK Üyesi Özgür Aras; “Başta SGK çalışanları olmak üzere ülkede memurlar geçim sıkıntısı çekiyor”

Yaklaşan genel seçimler öncesi hükümetten son olarak memur zam istedi. Balıkesir’de konuşan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu MYK Üyesi Özgür Aras, özellikle işe yeni başlayan memurların aldığı düşük maaşa dikkat çekerek “Memur geçim sıkıntısı çekiyor” dedi.

 

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurların geçim sıkıntısı içerisinde olduğunu ifade eden ve hükümetten sorunlarına çözüm isteyen Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu MYK Üyesi Özgür Aras, yeni atanmış memurların bile istifa edip memleketlerine döndüğünü söyledi. Aras sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kurum personelinin mağduriyetleri de katlanarak artmaktadır. Öyle ki asgari ücret düzeyinde olan maaşlarla hayatını idame ettirmeye çalışan kurum çalışanlarının; iş yoğunluğuna, mobbinge ve yaşanan strese dayanacak gücü kalmamıştır. Psikolojik sorunlar başta olmak üzere kalp krizine varıncaya kadar birçok sağlık sorunu baş göstermiştir. Yeni atanan memur arkadaşlarımız ise göreve başladıktan kısa bir süre sonra istifa ederek memleketlerine geri dönmektedirler. Neden mi? Bu ekonomik krizde Maaşları kiralarını ödemeye dahi yetmemektedir. Hak kayıplarımızı ve mağduriyetlerini gündeme getirmek adına Ocak ayı itibariyle periyodik olarak yaptıkları iş yavaşlatma, iş bırakma eylemleri ve basın açıklamaları ile seslerini duyurmaya çalıştılar” dedi.

Haber Merkezi