Manyas Belediyesi’nden doğalgazda kritik hamle alternatif güzergâhla sorun çözüldü. Manyas Belediye Başkanı Ahmet Duru: “Manyas’a doğalgaz gelmesi için tüm gücümüzle çalıştık.”
Manyas Belediye Başkanı Ahmet Duru, ilçede yürütülen doğalgaz altyapı çalışmalarına ilişkin son günlerde kamuoyunda yer alan bazı açıklamalara karşılık olarak, belediyenin süreçteki katkılarını kamuoyuyla paylaştı.
Doğalgazın ilçeye kazandırılması amacıyla yaklaşık bir yıldır AKSA Doğalgaz ve ilgili kurumlarla düzenli temas içinde olduklarını belirten Başkan Duru, Atatürk Mahallesi’nde yaşanan karayolu geçiş izni sorununun belediyeye ait 50 ada 3 parselin alternatif güzergâh olarak gösterilmesiyle aşıldığını söyledi.
Duru, “Çarşı Mahallemizde de sürecin hızlanması adına tüm girişimlerimizi yaptık. Mahalle muhtarlarımız bu sürece birebir tanıklık etti. Belediyemizin süreci nasıl sahiplendiğini, her aşamasında yer aldığını yakından gördüler” dedi.
Bazı kişi ve kurumların süreçte hiçbir katkı sunmamalarına rağmen projeyi sahiplenmeye çalıştıklarına dikkat çeken Duru, “Uzun ve sancılı bir görüşme trafiğinin ardından geldiğimiz bu noktada, dışarıdan seyirci kalan bazı aktörlerin şimdi siyasi kazanım amacıyla öne çıkma çabalarını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.
Başkan Ahmet Duru, yapılan girişimler neticesinde doğalgaz altyapı çalışmalarının iki hafta içinde Manyas’ta başlayacağını duyurarak, “Manyas Belediyesi olarak halkımızın menfaatine olan her hizmetin takipçisi ve destekçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
HABER: CEMİL BALE
Yorum yapın