Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması İl Finali, Balıkesir İl Müftülüğü tarafından büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Yarışmaya katılan kız ve erkek öğrenciler, Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okumak ve hafızlık alanındaki yeteneklerini sergilemek için yarıştı. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini alırken, bölge yarışmasında ili temsil edecek birincilere başarı dilekleri sunuldu.

Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında, Karesi Yıldırım Camii Kur'an Kursu öğrencisi Mehmet Emin Özer birinci olurken, Bandırma Tekke Ali Rıza El Bezzaz Kur'an Kursu öğrencisi Abdullah Özgüdür ikinci, Dursunbey Merkez Erkek Kur'an Kursu öğrencisi Mehmet Özcan üçüncü oldu. Hafızlık yarışmasında ise Karesi Merkez Kur'an Kursu öğrencisi Kemalettin Utkur birinci, Bandırma Tekke Ali Rıza El Bezzaz Kur'an Kursu öğrencisi Arif Talha Karaca ikinci oldu.

 

Kız öğrenciler arasında yapılan Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında Karesi Esma Hatun Kur'an Kursu öğrencisi Sevim Sare Alkan birinciliği elde etti. Dursunbey Müftülük Sitesi Kur'an Kursu öğrencisi Elif Sena Akbulut ikinci, Altıeylül Merkez Kur'an Kursu öğrencisi Hacer Amaç üçüncü olarak yarışmayı tamamladı. Kız öğrenciler arasında hafızlık yarışmasında ise Havran Çamdibi Kur'an Kursu öğrencisi Hafize Naz Ataman birinci, Karesi Esma Hatun Kur'an Kursu öğrencisi Emine Kübra Sılay ikinci, Altıeylül Merkez Kur'an Kursu öğrencisi Hatice Özkan üçüncü oldu.

 

MÜFTÜLÜKTEN ÖĞRENCİLERE DESTEK

İl Müftü yardımcılarının katılımıyla ödüller öğrencilere takdim edildi. Bölge yarışmasında ili temsil edecek olan birinciler, müftülük tarafından tebrik edildi ve başarı dilekleri ile uğurlandı.

Bu tür yarışmaların düzenlenmesi, gençlerin Kur'an-ı Kerim'i öğrenmelerine ve sevmelerine vesile oluyor ve aynı zamanda hafızlık eğitimine olan ilgiyi artırıyor. Bu çerçevede Kur'an kurslarına katılımın artırılması ve Kur'an'ın yüzünden güzel okunmasının teşvik edilmesi amacıyla bu tür faaliyetlerin devam etmesi planlanıyor.

HABER: HABER MERKEZİ