Türkiye Kent Konseyleri Birliği Kocaeli Buluşması Kültür Programı gerçekleşti. Programa Engelsiz Şehir Balıkesir Meclis Başkanı Alper Şentürk katılım sağladı.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği 15. Dönem Başkanlığı Devir Teslim Töreni Kocaeli Buluşması kapsamında konsey temsilcilerine şehri daha yakından tanıtmak amacıyla kültürel program düzenlendi. Programa Engelsiz Şehir Balıkesir Meclis Başkanı Alper Şentürk katılım sağladı. Katılımcılar, şehrin önemli noktalarını keşfetmek ve tarihi zenginliklerini deneyimlemek için Ormanya Doğal Yaşam Tabiat Parkı, Hikmetiye Camii ve Osmanlı Müze alanlarını ziyaret etti.

Kartepe Belediye Başkanı Muhammed Mustafa Kocaman, katılımcıları Ormanya Doğal Yaşam Tabiat Parkı'nda karşılayarak tabiat parkı hakkında bilgi verdi. Katılımcılar devamında Hikmetiye Camii’nin tarihi ve mimari detayları hakkında bilgi edinirken aynı zamanda ibadet mekanı olarak önemini de keşfettiler. Son olarak sergilenen eserler ve tarihi belgeler ise konuklara Osmanlı döneminin derinliklerine bir yolculuk yapma şansı verdi.

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER