Kazdağları’nda bulunan Şahinderesi Kanyonu’na İstanbul’dan gezmeye gelen 10 kişilik grup; havanın kararmasıyla birlikte dönüş yolunu bulamayarak kayboldu. Grubun, 112’ye yaptığı ihbar sonucu başlayan kurtarma çalışmaları gece boyu sürdü. İHA ile yapılan keşif uçuşunda grubun yeri tespit edilerek helikopter ile mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı.

Edremit Kazdağları’nda bulunan Şahinderesi Kanyonu’na, İstanbul’dan gezmeye gelen 10 kişilik grup; dönüş yolunu, havanın kararması nedeniyle bulamadı. Gruptaki A.T. isimli şahsın saat 21.30’da 112 ihbar hattını arayarak yardım talebinde bulundu. 112’ye yapılan çağrıda A.T, hayati tehlikelerinin bulunmadığını, şehrin ışıklarını gördüklerini ve şehre mesafelerinin tahmini 2 kilometre olduğunu ancak arazi yapısı ve karanlıktan dolayı yolu bulamadıklarını aktardı.

Yapılan ihbar sonrası, 8 asayiş timi, 1 JASAT, 1 istihbarat, 1 köpek timi ve 1 asayiş komando timi; şahısların kurtarılması için görevlendirildi. Ayrıca 2 AFAD ekibi, 1 UMKE ekibi, 6 Çanakkale AKUT personeli, 10 Edremit İlçe İtfaiyesi personeli de olaya yönlendirilirken 2 ambulans da her ihtimale karşı hazır bekletildi. Kurtarma süresi boyunca ekipler; mahsur kalan şahıslarla telefon irtibatı sağladı.

Yapılan kurtarma çalışmalarında Aydın Jandarma İHA (İnsansız Hava Aracı) Komutanlığı tarafından bölgede görevlendirilen İHA, 29 Temmuz 2024 günü saat 00.55’ten itibaren keşif uçuşlarına başladı.

Kazdağları eteklerinde mahsur kalan grubu arayan İHA, 01.08’de ısı kaynağı tespit etti ve ekiplerin o bölgeye yönlendirilmesini sağladı. Ancak arazi yapısı ve gece olması sebebiyle arama kurtarma ekipleri ilerleme kaydedemedi.

Günün ağarmasıyla birlikte mahsur kalan şahısların kurtarılması için arama kurtarma helikopteri talep edildi. Saat 6.30’da Aydın’dan Balıkesir’e yola çıkan ve 07.20 itibari ile Kazdağları’nda çalışmalara başlayan helikopter; mahsur kalan şahıslar; 08.10 itibariyle kurtarılarak Edremit Koca Seyit Havalimanı’nda tahliye edildi. Şahıslar; sağlık kontrollerinin yapılması maksadıyla hastaneye sevk edildi.

HABER: BUSE ASLAN