Gönen Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Katı Atık Aktarma İstasyonu, ilk dökümünü gerçekleştirerek hizmet vermeye başladı. Bu proje ile Gönen’deki katı atıkların daha ekonomik ve çevreci bir şekilde yönetilmesi hedefleniyor.

Açılışta, Gönen Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Cemil Aygün, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Volkan Karateke ve Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz açıklamalarda bulundu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Volkan Karateke yaptığı açıklamada: "Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak ilimizde sürdürülebilir bir atık yönetimi sağlamak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu proje sayesinde hem ekonomik hem de çevresel fayda sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Gönen Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Cemil Aygün ise proje hakkında: "Her gün yaklaşık 80 ton katı atık Bandırma’ya taşınıyordu. Artık yolda geçen zamanı ve enerji kaybını önleyerek ilçemize daha fazla hizmet sunmak için kullanacağız" diyerek sürecin Gönen’e kazandıracağı faydalara dikkat çekti.

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz ise konuşmasında, projenin Gönen için önemine vurgu yaptı: "Bandırma’ya her gün 5 tır ile taşınan katı atıkları buradan aktarmaya başlayarak ciddi bir maliyet avantajı elde edeceğiz. Yıllardır hem zaman kaybına hem de artan yakıt masraflarına sebep olan bu süreç artık geride kaldı. Yeni istasyonumuz sayesinde sadece maliyetlerden tasarruf etmiyoruz, aynı zamanda personelimizin iş gücünü daha verimli kullanacağız."

Başkan Palaz konuşmasına şöyle devam etti: "Bu sistemle Gönen, çevreye duyarlı, sürdürülebilir bir atık yönetim modeli ile geleceğe daha emin adımlarla ilerliyor. Tasarruf edeceğimiz zaman ve kaynakları halkımıza daha iyi hizmet sunmak için değerlendireceğiz. Bu projede emeği geçen herkese, özellikle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Akın’a ve tüm ekiplere teşekkür ederim."

Yeni Katı Atık Aktarma İstasyonu sayesinde Gönen hem ekonomik kazanç sağlayacak hem de çevreye duyarlı bir hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdürecek.

HABER: HABER MERKEZİ