İvrindi Belediyesi’ne bağlı ekiplerce ilçe genelinde okul çevreleri ve trafiğin yoğun olduğu bölgelerde yaya geçitleri yenilendi.

İvrindi Belediye Başkanı Önder Lapanta, yaya güvenliğini artırmaya yönelik önemli bir adım atarak, okul yakınlarındaki ve trafik yoğunluğu olan bölgelerdeki yaya geçitlerinin yenilendiğini duyurdu. Bu kapsamda, özellikle hava koşulları ve sık kullanım nedeniyle tehlike oluşturan yaya geçitlerinin, Belediyenin Zabıta ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından onarıldığı ifade edildi.

İvrindi Belediye Başkanı Önder Lapanta, yaya güvenliğinin sağlanmasının, özellikle öğrencilerin güvenliği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Yenilenecek yaya geçitleri arasında 7 Eylül İlkokulu önü, İmamhatip Ortaokulu önü ve cezaevi önü gibi kritik noktaların yanı sıra çeşitli çocuk parklarının da bulunduğu bölgelerin yer aldığı belirtildi.

Ayrıca, hız kesici ve kasis çalışmalarının belirlenen alanlarda kısa sürede gerçekleştirileceğini aktaran Başkan Lapanta, bu önlemlerin sürücülerin hızını düşürerek, yaya geçitlerinde yaşanabilecek kazaları minimize etmeyi hedeflediğini kaydetti.

Bu çalışmaların, İvrindi'deki yaya trafiğini güvenli hale getirmeyi amaçladığını söyleyen İvrindi Belediye Başkanı Önder Lapanta, "Amacımız, çocuklarımızın ve tüm yayaların güvenliğini en üst düzeye çıkarmak. Çalışmalarımızın en kısa sürede tamamlanmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

HABER: HABER MERKEZİ