Balıkesir Polis Emeklileri Derneği önceki Başkanı, Emekli Başkomiser Adil Çelik Balıkesir siyasi hayatına damgasını vuran ve 10 yıl Belediye Başkanlığı hizmeti ile sayısız hizmetler veren Av. Sami Gökdeniz’in vefatını ardından bir anısını anlatarak “Balıkesir önemli bir değerini yitirdi” dedi.

Balıkesir’de siyaset yapmanın zor olduğunu, siyasetin insan kazanma sanatı olduğunu ifade eden Balıkesir Polis Emeklileri Derneği önceki Başkanı, Emekli Başkomiser Adil Çelik; “Sami Başkan bu sanatın ustasıydı. Balıkesir’in her köşesine hizmet etmiş, insana dokunmuştur. Eserleri ile yaşayacaktır” diyerek Balıkesir’in yetiştirdiği önemli bir siyaset adamını da kaybettiğini ifade etti.

 

“EMNİYET TEŞKİLATI

HİZMETLERİNİ UNUTMAYACAK”

Balıkesirliler’in ‘Adil Baba’ lakabıyla tanıdıkları Balıkesir Polis Emeklileri Derneği önceki Başkanı, Emekli Başkomiser Adil Çelik yaşadığı bir anısını söyle anlattı:

“Sami Başkan Balıkesir’de DYP iktidarında ve aralıksız 10 yıl Balıkesir Belediye Başkanlığı görevi yaparken ben de Başkomiser olarak Balıkesir Trafik Şube Müdürlüğü’nde ile emekli olduktan sonra DYP il 2. Başkanlığım dönemimde aramızda çok iyi diyaloglarımız oldu. Dile kolay 33 yıldır komşuyuz. Ailece birbirimize çok yakınız. Çalıştığım dönemde polis teşkilatı olarak çok talebimiz oldu. Kanun ve nizamların el verdiği ölçüde bize hiç ‘yok’ demedi. Şuandaki Polis Evi’nin yerini istedik. Hemen meclis üyelerinin isim listesini verdi. İlk imzayı da Av. Tuncer Çallıoğlu attı. Listeyi imzalatıp ona götürdüm. Her türlü kolaylığı gösterdi ve Polisevi’nin yerini en güzel şartlarda Emniyet teşkilatına kazandırdı. Müteahhitliğini de Fethi Acaroğlu üstlendi, ona da minnet borcumuz var. Ve sonunda şu anki Polisevi güzel bir eser olarak emniyet mensuplarımıza hizmet veriyor.

Ayrıca emekli olduktan sonra Balıkesir Polis Emeklileri Dernek Başkanlığı görevini 13 yıl üstlendim. İstesem ömür boyu da yapardım. Rahmetli Başkanımızı da derneğe fahri üye yaptık. Dernek olarak da bize çok yardımları oldu. Ayrıca Başçeşme Mezarlığı’nda Polis Emeklileri için mezar yeri verdi. Onun yanında daha birçok hizmeti dokunmuştur. Ayrıca Emniyet teşkilatına çok yakındı. Emniyet Müdürü ile yanına giderdik ya da başkanımızı ile beraber Emniyet Müdürümüze giderdik. Kendisi Avukat olduğu için hukuki konularda da yardımları olmuştur. Dili tatlı bir insandı. Balıkesir’de son görev alan Hasan Onar Emniyet Müdürümüz ile rahatsızlığı nedeniyle görüşememişti. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun.”

Haber: Doğancan Balık