Gönen Belediyesi tarafından yapılan Gündüz Bakım Evi’nde ön kayıt başvuruları başladı.

Gönen Belediyesi tarafından inşa edilen Gündüz Bakım Evi'nde ön kayıt başvuruları başladı. 3-6 yaş arası çocuklar için eğitim hizmeti verecek olan Gündüz Bakım Evi'nde, güler yüzlü ve deneyimli öğretmenler tarafından kaliteli ve güvenilir eğitim sunulacak. Ayrıca, sanat, müzik, hareket ve keşif gibi alanlarda da çeşitli aktiviteler düzenlenecek.

Ön Kayıt Başvurularının Gönen Belediyesi Halk Masası’nda yapılacağını söyleyen Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, “Gündüz Bakım Evi'nde çocuklarımız hem güzel vakit geçirecek hem de yeni şeyler öğrenecek. Çalışan annelerimiz de çocuklarını güvenli ellere teslim ederek gönül rahatlığıyla işlerine bakabilecekler” ifadelerini kullandı.

Gönen Belediyesi’nin Gündüz Bakım Evi ile ilgili sosyal medya hesabından yapılan açıklama ise şu şekilde; “Gündüz bakım evimizde servis imkânı bulunmamaktadır. Aileler, çocuklarının ulaşımını kendi imkanları ile sağlamalıdır. Gündüz bakım evimiz 08.30- 17.30 saatleri arası hizmet vermektedir. Ailelerin bu saatler arasında çalıştığını gösteren belgeleri ibraz etmesi gerekmektedir. Başvuru yapılırken çocukların özel gereksinimleri mutlaka belirtilmelidir. Özel gereksinimli çocukların tam günlük eğitim programından yararlanabilecek düzeyde olmaları halinde kabul işlemi gerçekleştirilmektedir. Gündüz bakım evimize tuvalet eğitimini tamamlamış ve bez kullanımını bırakmış çocukların kesin kayıt işlemi gerçekleştirilmektedir. Ön başvuru sırasında beyan edilen tüm bilgilerin başta gelir durumu olmak üzere doğru ve ispatlanabilir olması gerekmektedir. Beyan edilen bilgiler kapsamında, doğru olmayan herhangi bir bilgiden kaynaklı doğacak tüm aksaklıklardan başvuran kişi sorumludur.”

HABER: SERMİN ASLAN