Gönen Belediyesi, BASKİ ve muhtarlar bir araya gelerek çeltik sulaması ve içme suyu konularını görüştü.

Gönen’de, su temini ve altyapıya yönelik ihtiyaçlar ile tarımsal sulama sorunlarının görüşüldüğü kapsamlı bir toplantı düzenlendi. Gönen Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Genel Müdür Yardımcısı Nuri Çaynak, ilgili BASKİ yetkilileri, Gönen Ziraat Odası Başkanı Kemal Arpacı ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantının ana gündemini özellikle çeltik üretimi yapan çiftçileri yakından ilgilendiren sulama sorunları oluşturdu. Bununla birlikte ilçede yaşanan içme suyu temini ile ilgili mevcut durum, karşılaşılan teknik ve altyapısal zorluklar da kapsamlı şekilde ele alındı. Yetkililer, bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, planlanan projeleri ve çözüm önerilerini katılımcılarla paylaştı.

Gönen’in kırsal mahallelerinde yaşayan vatandaşların karşılaştığı su ve altyapı sorunlarının doğrudan sahada tespit edilmesi amacıyla yapılan bu toplantıda, muhtarlar ve üreticiler de söz alarak yaşadıkları sorunları dile getirme fırsatı buldu. Karşılıklı görüş alışverişine dayalı geçen toplantıda, sorunların çözümüne yönelik atılabilecek somut adımlar değerlendirildi.

Belediye yönetimi ve BASKİ yetkilileri, benzer toplantıların belirli aralıklarla tekrarlanacağını ve özellikle üreticiler ile yerel paydaşlarla iş birliği içinde hareket edilerek, ilçedeki altyapı sorunlarının yerinde tespit edilip çözülmesine öncelik verileceğini ifade etti.

Toplantının ardından yapılan açıklamada, yerel yönetim ve ilgili kurumların koordinasyon içinde çalışmasının hem tarımsal üretimin sürdürülebilirliği hem de kırsal yaşam kalitesinin artırılması açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekildi.

HABER: HABER MERKEZİ