Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, Gönen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılman ve ilgili kurum başkanları eşliğinde Kurban Hizmetleri Komisyonu toplantısı düzenlendi.

Gönen Kaymakamı Arslan Yurt başkanlığında ilçe Kurban Hizmetleri Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya, Gönen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılman, İlçe Müftüsü Ahmet Duran, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Cevahir Aydemir, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Emiral ve Diyanet Vakfı Gönen temsilcisi Muharrem Över katıldı.
Toplantıda 16-19 Haziran 2024 tarihlerinde kutlanacak Kurban Bayramı’nda toplu kurban kesim yerleri, kesim ücretleri ile kurban kesiminde dikkat edilecek hususlar görüşüldü. Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda; Gönen Hayvan Pazarında 03.06.2024-16.06.2024 tarihleri arasında kurbanlık satışları yapılabilecek, park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi halka açık ve kurban satış ile kesimine uygun olmayan yerlerde faaliyette bulunanlar ile kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara idari para cezası uygulanacak, İlçe ve mahallelerde özel mülkünde toplu kesim yaptırmak isteyenlerin 29.05.2024- 13.06.2024 tarihleri arasında İlçe Müftülüğüne müracaat etmeleri gerektiği, ayrıca kurban kesim ücretleri olarak küçükbaş hayvanlar için bin 200 TL, büyükbaşlar için 7 bin TL (derisinin yüzülmesi, içinin temizlenmesi ve dört parçaya bölünmesi dahil) tavsiye edilmesine ve kurallara uymayan vatandaşlara ciddi idari para cezaları uygulanacağına karar kılındı. Vatandaşların ayrıca toplu kesim merkezlerinde ruhsat durumunu sorgulamaları, bireysel kesim yapacak vatandaşların işin ehline kesim yaptırmaları, çevre sağlığı kurallarına mutlaka dikkat etmeleri gerektiği bildirildi.


HABER: SERMİN ASLAN