Fidanlar Çınarlarla Buluşuyor Projesi kapsamında yaşlılar ve öğrenciler etkinliklerde buluşmaya devam ediyor.

Balıkesir Karesi Kaymakamlığı öncülüğüne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle sosyal ve kültürel bütünleşmeyi sağlamak, geçmişten gelen birilimi bir sonraki kuşaklarla paylaşmak ve nesiller arası iletişimi arttırmak amacıyla hayata geçirilen “Fidanlar Çınarlarla Buluşuyor” projesi faaliyetleri devam ediyor.

Karesi Kaymakamlığı öncülüğünde faaliyete geçirilen projenin amacı; İçinde bulunduğumuz toplumda hem modernleşip hem de milli ve kültürel değerlerimizi yaşatabilmek eğitim sisteminin en önemli konularından biridir. Sosyal ve kültürel bütünleşmeyi sağlamak, geçmişimizden gelen birikimi bir sonraki kuşaklarla paylaşmak, nesiller arası iletişimi artırmak, kültürümüze ait değer ve erdemleri yaşatarak muasır medeniyet seviyesine ulaşmak.

“Fidanlar Çınarlarla Buluşuyor Projesi” etkinlikleri kapsamında yaşlılar Nazende Kurşun Anaokulu öğrencileriyle bir araya geldi. Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Doğru’nun da katıldığı etkinlikle çocuklar ve yaşlılar birlikte eğlenceli zaman geçirme fırsatı buldu. Çocukların özel olarak hazırladıkları gösteriyi izleyen yaşlılar etkinlik sonrası çocuklarla birlikte saksılara çiçek fideleri ekti. Ekilen çiçekleri birlikte büyütmenin mutluluğunu yaşayan çocuklar el emekleri ile hazırladıkları çiçek çalışmalarını büyüklerine hediye etti. Etkinlik sonrası hatıra fotoğrafı çekildi.

HABER: SERPİL YILDIZ