1. Haberler
  2. Bölge Haberleri
  3. Erdek’in Geleceği Kapıdağ’da Şekilleniyor: Turizm Master Planı Toplantısı Yapıldı!

Erdek’in Geleceği Kapıdağ’da Şekilleniyor: Turizm Master Planı Toplantısı Yapıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdek’in turizm vizyonunu güçlendirmek ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda stratejik adımlar atmak amacıyla düzenlenen Kapıdağ Turizm Master Planı Toplantısı, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ve Erdek Tarım İlçe Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yıldırım, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi temsilcileri, Erdek Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Uz, Erdek Tarım İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, Erdek Orman İşletme Şefi Ayşe Andiç, Erdek Turizm Geliştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Seval Çetin ve yönetim kurulu üyeleri ile Erdek İş İnsanları Derneği Başkanı Özgür Kalafat katıldı.

Toplantıda, Kapıdağ Yarımadası’nın tarihi, kültürel ve doğal değerlerinin korunarak gelecek nesillere aktarılması, bölgenin sosyo-ekonomik potansiyelinin değerlendirilmesi ve turizm, tarım, kıyı yönetimi ile yerel ekonomiyi kapsayan tematik konular ele alındı.

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, toplantıda yaptığı konuşmada, “Erdek’in doğal zenginlikleri ve tarihî mirası korunarak kalkınma yerelden başlamalıdır” ifadelerini kullandı.

GMKA’nın öncülüğünde yürütülen bu sürecin, bölge için sürdürülebilir kalkınma stratejilerinin oluşturulmasına katkı sağlaması hedefleniyor. Katılımcılar, ortak akılla belirlenecek projelerle Erdek’i yeniden turizmde cazibe merkezi haline getirmek için iş birliği mesajı verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Erdek’in Geleceği Kapıdağ’da Şekilleniyor: Turizm Master Planı Toplantısı Yapıldı!
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!