Engelsiz Şehir Balıkesir Meclisi, toplumun farklı kesimleriyle buluşmaya devam ediyor.

Balıkesir Kent Konseyi Engelsiz Şehir Meclisi, toplumda farkındalık oluşturmayı ve engelli bireylerin yaşam kalitesini arttırmayı hedefleyerek, etkinliklere aktif bir şekilde katılım göstermeye devam ediyor. Engelsiz Şehir Balıkesir Meclisi Başkanı Alper Şentürk ve Yürütme Kurulu Üyeleri, çeşitli etkinliklere katılarak toplumun farklı kesimleriyle buluşmaya devam ediyor.

Meclis bu kapsamda Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeniyle, görme engelli bireylerle bir araya geldi. Yürütme Kurulu Üyeleri, Bigadiç ve Savaştepe ilçelerindeki çalışmaları yerinde inceledi ve bölgedeki engelli vatandaşlarla bir araya gelerek ihtiyaçları konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ve özel gereksinimli bireylerle birlikte Balıkesir Karesi Tatlıpınar İlkokulu’nu ziyaret eden meclis üyeleri, öğrencilere engelli bireylerle ilgili bilgi paylaşımında bulundu ve spor etkinlikleri düzenledi. Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanlığını ziyaret eden Engelsiz Şehir Balıkesir Meclisi, işbirliği ve dayanışma konularını ele aldı. Meclis üyeleri, Muş Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Bedri Korkmaz ile görüşerek engelli sporunun Balıkesir'deki gelişimi ve deneyim paylaşımında bulundular. Görme Engelliler Gençlik ve Spor Derneği ile Balıkesir Kent Konseyi Engelsiz Şehir Meclisi’nin düzenlenen kahvaltı programında, engelsiz bir geleceğe yönelik projeler ve etkinlikler ele alındı.

 

HABER: DOĞANCAN BALIK