1. Haberler
  2. Bölge Haberleri
  3. EDREMİT VE MİLANO BELEDİYELERİNDEN ORTAK PROJE

EDREMİT VE MİLANO BELEDİYELERİNDEN ORTAK PROJE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Toplantıda, proje süresince Edremit ve Cinisello Balsamo Belediyeleri’nde kurulacak olan Gençlik İklim Meclisi’nin detayları paylaşıldı. Türkiye ve İtalya’da gençlik ve iklim değişikliği mücadelesini kapsayan çalışmalar ele alındı. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıya, T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Birliği İşleri Uzmanı Ceyhan Çiçek, Milano Cinisello Balsamo’nun Avrupa Birliği Proje Daire Başkanı Massimo Capano ve ekibi, İtalya’nın Legambiente Vakfı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Gençlik Meclisi temsilcileri, Kadıköy Belediyesi İklim Elçileri, Nilüfer Belediyesi Gençlik Meclisi temsilcisi, Edremit Belediye Meclisi üyeleri, Gömeç Belediyesi, Küçükkuyu Belediyesi, Abidin Pak Pakmaya Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katılım sağladı.

İklim Değişikliği mücadelede gençlerin önemini ve sorumluluğu çok kritik bir konuma sahip. Bu nedenle Edremit Belediyesi ve Milano Cinisello Balsamo birlikte yürüttüğü proje aracılığıyla genç kuşakların sorumluluğu ve önemini konusunda farkındalık yaratıp yerel yönetimlerde gençlerin çalışabilecekleri resmi ve sürdürülebilir bir çerçeve oluşturması hedefleniyor. Edremit Belediyesi bünyesinde kurulacak olan Gençlik İklim Meclisin aracılığıyla genç vatandaşlarımızın sesi ve fikirleri daha etkili ve yapıcı bir şekilde duyurulacak.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
EDREMİT VE MİLANO BELEDİYELERİNDEN ORTAK PROJE
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!