Yarışmada, yapay zekanın sınırlandırılması gerektiği ve sınırlandırılmaması gerektiği üzerine güçlü argümanlar sunuldu.
Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılı kapsamında düzenlenen Liseler Arası Münazara Yarışması'nın 3.'sü, yoğun bir katılım ve ilgiyle gerçekleşti. Bu yılki yarışma, Dursunbey Sarı Hoca Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Dursunbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında, günümüzde giderek daha fazla tartışılan bir konu üzerine yapıldı. "Bütün dünyada yapay zeka uygulamaları sınırlandırılmalı mı, sınırlandırılmamalı mı?" başlığı altında yapılan münazara, öğrencilerin düşünsel becerilerini ve argüman geliştirme yeteneklerini sergileyebileceği önemli bir platform sundu.
Yarışmaya katılan öğrenciler, yapay zeka uygulamalarının sınırlandırılması gerektiği veya sınırlandırılmaması gerektiği konusunda karşıt görüşler öne sürdü. Bir tarafta, yapay zekanın kontrol altına alınmasının gerekliliğini savunan öğrenciler, bu teknolojinin insan hakları, güvenlik ve etik sorunlar yaratabileceğini vurgularken; diğer tarafta ise yapay zekanın sınırsız gelişiminin, insanlık için yeni fırsatlar yaratacağı ve inovasyonu hızlandıracağı savunuldu.
Münazara, kıyasıya bir mücadeleye sahne olurken, yarışmanın sonunda jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu kazanan belirlenmiş oldu. Jüri puanlaması neticesinde, Dursunbey Sarı Hoca Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri birinci olarak yarışmayı kazandı. Dursunbey Sarı Hoca Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu zaferiyle büyük bir başarıya imza atmış oldu.
Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yarışmanın sonunda, Dursunbey Sarı Hoca Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini tebrik ederek, yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarılar diledi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitimdeki bu tür etkinliklerin, öğrencilerin düşünme becerilerini geliştirmeleri ve toplumsal konularda daha bilinçli bireyler olmalarına katkı sağladığını belirtti.
HABER: HABER MERKEZİ
Yorum yapın