Bandırma’da düzenlenen 2. Balıkesir Down Sendromlular Halk Oyunları ve Dans Festivali, coşkuyla kutlandı.

Balıkesir Valiliği tarafından düzenlenen 2. Balıkesir Down Sendromlular Halk Oyunları ve Dans Festivali, bu yıl Bandırma'da büyük bir coşkuyla düzenlendi.

Festivalin ilk günü, Kaşif Acar Caddesi'nden başlayan ve esnafın alkışlarıyla desteklediği kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'na kadar neşeli bir atmosfer içinde devam etti. Bandırma Şehit Bedir Karabıyık Spor Kulübü ve Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Derneği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen festival, çeşitli kurum ve kuruluşların desteğiyle düzenlendi.

Festivalde, Bartın Otizm Güçlendirme Derneği, Aydın +1 Down Sendromlular Derneği, Denizli Down Sendromlular Derneği, Elazığ Down Sendromlular Derneği, Erdek Engelli ve Engelli Aileleri Derneği ile diğer yerel gruplar sahne aldı. Katılımcılar, yeteneklerini sergileyerek toplumsal farkındalık yaratmayı amaçlayan renkli halk oyunları ve dans gösterileri sundu. Etkinlik alanında keyif ve dayanışma dolu anlar yaşandı.

Bandırma Şehit Bedir Karabıyık Spor Kulübü ve Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Uçar, festivalin açılışında yaptığı konuşmada; "Derneğimiz kendini aşan bir kurum haline geldi. Bizi yalnız bırakmayan beş ilden gelen özel çocuklarımız duyarlılıklarını gösterdi. Bandırma'da gerçekleştirilmesini istediğim Down Sendromlular Halk Oyunları ve Dans Festivali'ni burada görmekten mutluluk duyuyorum. İyi ki varsınız" ifadelerini kullandı.  

2. Balıkesir Down Sendromlular Halk Oyunları ve Dans Festivali’ne Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Demirdaş ve Bandırma Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Barış Demir de katıldılar.

HABER: HABER MERKEZİ