Bandırma İlçe Müftülüğü, gençler için yaptığı Gençlik Merkezi ve Okuma Salonu projesini tamamladı.

Bandırma İlçe Müftülüğü, gençlerin milli ve manevi değerlere bağlı medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmelerine katkı sunmak, gençlik çalışmalarına ivme kazandırmak ve gençlere aile sıcaklığında ortam sunabilmek için öğrencilere yönelik, Gençlik Merkezi projesini tamamladı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi yerleşkesinde hali hazırda açılan Diyanet Genç Ofisi'ne ek olarak Bandırma Ulu Camii'nin alt kısmına Gençlik Merkezi ve Okuma Salonu yapımı için, Bandırma İlçe Müftüsü Abdulhamit Pehlivan startı verdi. Bandırma'da 25 bin üniversite öğrencinin olduğu ve bu tip yerlerin daha da artacağını ifade eden Pehlivan, merkezde gençlere yönelik çeşitli faaliyetlerin gerçekleştirileceğini belirtti.

 

“BANDIRMA POTANSİYEL KONUSUNDA ZENGİN BİR YER”

Yaptıkları proje hakkında açıklamalarda bulunan Abdülhamit Pehlivan, Bandırma ilçesinin potansiyel bakımından zengin bir olduğunu şu sözleriyle söyled; "Bandırma, sahil şehri ve güzel bir memleket. Türkiye'de 2 ilçede üniversite mevcut bunun biri de Bandırma'da. Dolayısıyla öğrenci potansiyeli noktasında zengin bir yer. Bandırma İlçe Müftülüğü olarak üniversitenin yerleşkesine, Diyanet Genç Ofisi açtık ve manevi danışmanımızda ofiste görev yapmaktadır. İkinci yerimiz ise merkezde Bandırma Ulu Camii'nin alt kısmında yer alacak. Yaklaşık olarak 250 metre karelik bir alanda gençlerimize Diyanet Gençlik Merkezi ve Okuma Salonu yapacağız. Birinci bölümü kafeterya, ikinci bölümümüz de kitap okuma salonu, olacak. Bu kısımda öğrencilerimiz için kolayca derslerini çalışabilecek alanlarda mevcut olacak. Üçüncü bölümümüz ise bir araya gelebileceğimiz toplantı salonumuz olacak. Diyanet Gençlik Merkezi ve Okuma Salonu'muzda manevi danışmanlığımız da olacak. Manevi danışman hocamıza her zaman soru sorabilecekler, fetva alabilecekler.  Diyanetimiz gençlerimize çok fazla değer vermektedir. Her din görevlisinin 10 gençle ilgilenmesini istiyor. Bizler de Ulu Camii'mizin altını Diyanet Gençlik Merkezi ve Okuma Salonu olarak hazırlıyoruz. Bununda haliyle bir gideri olacak ve bu giderler için Bandırmalı kardeşlerimizden destek vermelerini istiyoruz. Giderlerin tamamını üstlenen kardeşimizin ismini bile koyabiliriz. Bandırma'da böyle bir merkeze ciddi anlamda ihtiyaç var. Sıkıntılı olan öğrenciler, psikolojisi sıkıntılı öğrenciler, dini bilgi almak isteyen kardeşlerimiz var. Bandırma İlçe Müftülüğü olarak bu kardeşlerimize hizmet etmek istiyoruz" dedi.

 

HABER: EBRU KANTARLIOĞLU