Kepsut Belediyesi, öğrenciye desteklerini sürdürmeye devam ediyor. Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, belediye olarak öğrenciler için tüm imkanların seferber olduğunu söyledi.

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, eğitim yılı açılışında öğrencilere ve velilere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Cankul, devletin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm imkanlarının, öğrencilerin en iyi şekilde yetişmesi ve geleceğe sağlam adımlarla ilerlemeleri için seferber edildiğini belirtti.

Başkan Cankul, yaptığı açıklamada "Öğrencilerimizin her açıdan donanımlı bireyler olarak yetişmesi için okullarımızda görev yapan özverili öğretmenlerimiz büyük bir gayretle çalışmaktadır," dedi. Velilere hitap eden Cankul, ailelerin en değerli mirasının vatana ve millete hayırlı evlatlar olduğunu vurguladı ve bunun yolunun çocukların en iyi eğitimi almasıyla mümkün olduğunu ifade etti.

Cankul, Kepsut Belediyesi olarak eğitime verdikleri desteği şöyle sürdürdü: “Kepsut Meslek Yüksekokulu'na yeni bölümler açılmaya devam ediyor, İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu tamamlanarak eğitim öğretimine başlamıştır. Ayrıca, 100 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdumuz hizmete açılmıştır. Çok Programlı Lisemizin eski binası yıkılmış ve yeni bina yapımı için çalışmalar sürmektedir. Okullarımızın bahçe bakımları ve çevre düzenlemeleri rutin olarak yapılmakta, temizlik, tamirat, tadilat ve boya gibi ihtiyaçlar karşılanmaktadır. Spor alanları oluşturulmakta, öğrenci servisleri ve okul gezileri için ücretsiz araç tahsis edilmektedir. Şehit Eren Bülbül Gençlik Merkezimizde öğrencilere ücretsiz etüt imkânı ve çeşitli sosyal, spor ve sanatsal aktiviteler sunulmaktadır.”

Cankul, 12 yıldır her eğitim yılı başında uygulanan “Kitaplar Devletten Kırtasiyeler Belediyeden” projesi kapsamında bu yıl 1539 öğrencinin kırtasiye ihtiyaçlarının karşılandığını da duyurdu. Başkan Cankul, eğitim katkısının geleceğe katkı sağladığını belirterek, 2024/2025 Eğitim ve Öğretim yılının tüm eğitim camiası için hayırlı olmasını temenni etti.

HABER: SERMİN ASLAN