Burhaniye Belediyesi, 70.000'in üzerinde zeytin ağacına sahip olup, bu yıl yaklaşık 3.000 zeytin ağacını kendi personeliyle hasat etmeye başladı. Yıl boyunca düzenli bakımları yapılan zeytin ağaçlarının bu yılki rekoltesinin yüksek olması bekleniyor.

Burhaniye Belediyesi'nin tescilli markası altında üretilen zeytinyağlarına yoğun talep var. Erken hasat ve soğuk sıkım yöntemleriyle elde edilen zeytinyağları, kaliteli, güvenilir ve uygun fiyatlı ürünler olarak www.burbelzeytin.com adresinden beş farklı boyutta satışa sunuluyor.

Geçen yıl hızlı bir şekilde tükenen zeytinyağları için bu yıl 20.000 litre ön sipariş alınması hedefleniyor. Üretim portföyüne, 500 ml ve 1 litre cam şişe zeytinyağı, 2-3-5 litre teneke zeytinyağı ile birlikte dört farklı türde geleneksel Türk sabunu eklenirken, yoğun talep üzerine el kremi ve saç şampuanı da dahil edilecek. Zeytinyağları, 21 Ekim Pazartesi günü belediye hizmet binasından ve web sitesinden satışa sunulacak.

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, zeytin hasadına dair yaptığı açıklamada, zeytin ve zeytinyağının Burhaniye halkının geçim kaynağı olduğunu belirtti. "Amacımız, zeytin, zeytinyağı ve diğer zeytin ürünlerini ülkemizin dört bir yanına tanıtarak, vatandaşlarımızın ürünlerinin değerini artırmak ve gelir kapılarını genişletmektir. Bu yıl zeytin sezonunun bereketli geçeceğini öngörüyoruz; tüm zeytin emekçisi vatandaşlarımıza hayırlı hasatlar diliyorum" dedi.

HABER: HABER MERKEZİ