Burhaniye Belediyesi, 3194 sayılı İmar Kanunu’na aykırı olarak inşa edilmiş kaçak yapıları yıkmaya devam ediyor. İlçede, İmar Kanunu’nun 32. ve 42. maddelerine uygun olarak yapı niteliği taşıyan kaçak yapılar için yıkım çalışmaları sürdürülmektedir.

Burhaniye Belediyesi, ilçe sınırlarında yer alan ruhsatsız yapılarla ilgili yıkım işlemlerine devam ediyor. Mayıs 2022’de Burhaniye Belediye Meclisi’nin almış olduğu karar doğrultusunda, ilçe sınırlarında motokaravan, çekme karavan, tiny house gibi ruhsatlı veya ruhsatsız araçların ve konteynerlerin parsel sınırı veya kurumsal alana konulması yasaklanmıştı. Bu yasak kapsamında, yapı niteliği taşıyan kaçak yapılar tespit edilerek kaldırılıyor ve yıkılıyor.

Belediye Meclisi kararına dayanarak, Burhaniye Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçenin çeşitli bölgelerinde ruhsatsız ve izinsiz olarak yerleştirilen tiny house, prefabrik, hafif yapı gibi yapıları tespit ederek kaldırma ve yıkma işlemlerini gerçekleştiriyor. Belediye, kararın arkasında durarak, ilçedeki hiçbir kamusal ve özel parsellere bu tür yapıların yerleştirilmesine ve park edilmesine izin vermiyor.

Son olarak Çoruk, Taylıeli, Pelitköy ve İskele Mahallelerinde konuşlanmış 9 adet prefabrik yapı, belediye ekiplerince bulunduğu yerden kaldırıldı ve yıkımları gerçekleştirildi. Burhaniye Belediyesi, kaçak yapıların önüne geçmek amacıyla denetim ve yıkım çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.

 

HABER: HABER MERKEZİ