Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü kapsamında BAÇEM’de anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

Kadın çiftçilerin emeklerinin ve tarımsal üretimdeki rollerinin vurgulandığı organizasyona, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Ayten Tuna, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mürsel Sabancı, Burhaniye Belediye Meclis Üyeleri Aşkıbirce Uzkurt, Esra Ersoy, Burhaniye Belediye Meclis Üyesi ve Burhaniye Kadın Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karasakal Avcu, Edremit ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nevin Sayman, kadın çiftçiler ve tarıma gönül verenler katılım sağladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, yaptığı konuşmada çiftçilerin ülkenin ekonomik ve toplumsal yapısındaki önemini vurguladı. Kadın çiftçilerin, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması ve yerel üretimin gelişmesi noktasındaki rolüne dikkat çeken Başkan Akın, “Kadın çiftçilerimiz hem aile ekonomisine hem de ülkemizin tarımsal üretimine büyük katkılar sağlıyor. Onların emeği, hepimiz için değerli” dedi.

Etkinlik, düzenlenen kahvaltı organizasyonuyla devam etti. Ardından, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’ne özel hazırlanan ve kadın çiftçilerin üretim süreçlerini anlatan fotoğraf sergisi ziyaret edildi.

Etkinlik, kadın çiftçilerin tarımda ve üretimdeki önemine yönelik farkındalık yaratarak son buldu.

HABER: HABER MERKEZİ