Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden ihtiyaç sahibi bir vatandaşın görüntülerinin iletilmesi üzerine ilgili birimlere talimat veren Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, gün içerisinde gerekli müdahalelerin yapılmasını sağladı.

Burhaniye Belediyesi, ilçe genelinde sosyal yardımlarını ve sosyal hizmetlerini sürdürüyor.

Geçtiğimiz gün sosyal medya üzerinde ihtiyaç sahibi bir vatandaşın görüntülerinin belediyeye iletilmesi üzerine Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in talimatıyla harekete geçen ekipler söz konusu ihtiyaç sahibi vatandaşın evinde ve çevresinde temizlik yaptı. Belediye ayrıca temiz kıyafet, ev eşyası, odun yardımı yapılmış, günlük sıcak yemek yardımına başladı.

Öte yandan yapılan inceleme sonrası bahsi geçen vatandaşın önceki zamanlarda düzenli olarak Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğünce gerekli tedavilerinin yapılması için hastaneye götürülmesi, berber, kişisel bakımlarının yapıldığı, hamama götürüldüğü, temiz kıyafet ve eşya ile birlikte kendisine soba ve yakacak malzeme temini yapıldığı, sıcak yemek yardımında bulunulduğu ancak vatandaşın isteği ile yemek yardımının kesildiği, kendisinin yalnız yaşamasından dolayı huzurevine yatırılması teklifinin yapılmasına rağmen kendisinin ret ettiği, ayrıca Tahtacı Mahallesi Muhtarı tarafından köyde ikametinin sağlanması amacı ile ev ayarlanması çabalarının da vatandaş tarafından ret edildiği ortaya çıktı. Ekipler buna rağmen sosyal yardımları yeniden başlattı.

 

HABER: EBRU KANTARLIOĞLU