Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanlığına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu seçildi.

TBB’nin 1. Başkan Vekili Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 2. Başkan Vekili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın oldu. Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, Tarım, Hayvancılık ve Gıda Güvenliği Komisyonu üyeliğine seçildi. Balıkesir’in önceki dönem Belediye Başkanı AKP’li Yücel Yılmaz’ın TBB Başkanlığı da sona erdi.

Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı seçiminde, 31 Mart’ta yüzde 37,7 oy oranıyla birinci parti olan CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu aday gösterdi. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) başkanlığı için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Ahmet Metin Genç ile yarışan İmamoğlu 515 oy ile başkan seçildi. Genç ise 250 oyda kaldı.

Başkan İmamoğlu seçimin ardından, “Yeni bir sayfa daha açıyoruz. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini bana layık gören bütün delegelere teşekkürler. Şeffaf, adil ve katılımcı yerel yönetim anlayışını bu birlikte de hâkim kılacağız” mesajını paylaştı.

AHMET AKIN MECLİS BAŞKANVEKİLİ OLDU

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ise Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Başkanvekili oldu. Akın, “Bugün gerçekleştirilen toplantıda Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nu ve Meclis Başkanvekili seçilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’ı tebrik ediyorum. Yeni dönemde ben de Meclis Başkanvekili olarak görev alacağım. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e ve tüm delegelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Görevimizi layıkıyla yerine getirmek için hep birlikte var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN SAK TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA GÜVENLİĞİ KOMİSYONU ÜYESİ

Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, Türkiye Belediyeler Birliği seçimlerinde Tarım, Hayvancılık ve Gıda Güvenliği Komisyonu üyeliğine seçildi. Veteriner Hekimi olan Başkan Sak, “Şahsımı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Güvenliği Komisyonu üyeliğine seçen tüm delegasyona teşekkür ederim. Allah’ım mahcup etmesin. TBB Başkanı seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu‘nu tebrik ederim. Tüm kadrolarımızla el birlik Türkiye’mizi hak ettiği yere taşıyacağız. Her şey Çok Güzel Olacak” dedi.

CHP’nin Balıkesir’deki ilçe belediye başkanları da Türkiye Belediyeler Birliği seçimlerine katıldı.

YILMAZ’IN GÖREVİ SONA ERDİ

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) başkanlığına Ekrem İmamoğlu’nun seçilmesiyle birlikte uzun bir süredir birliğin başkanlığını sürdüren Balıkesir’in önceki dönem belediye başkanı AKP’li Yücel Yılmaz’ın görevi de sona erdi. 31 Mart’ta Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını CHP’li Ahmet Akın’a kaptıran Yücel Yılmaz Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığını da CHP’li Ekrem İmamoğlu’na devretti. Yılmaz seçimin ardından X hesabındaki “Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı” ibaresini de kaldırdı.

HABER: HABER MERKEZİ