Sındırgı’da 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı ile Mareşal rütbesinin verilişinin yıldönümü dolayısı ile Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde tören düzenlendi. 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kahraman gaziler ve şehitler anıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda ilçe protokolü, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen çelenk sunma töreninde, ülkemizin bağımsızlığı için fedakârlık gösteren gazilere minnet ve saygı ifade edildi.

Çelenk sunma töreninin ardından Kışla Müze Han’da kutlama etkinliği gerçekleştirildi. İmam Hatip Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı etkinlikte protokol, gaziler ve şehit yakınları bir araya geldi. Koro dinletisi, şiirlerin okunmasının ardından öğrenciler gazilere yazdıkları mektupları ve günün anısına hediyelerini takdim etti.

GAZİLERİN CESARET VE FEDAKÂRLIKLARI ASLA UNUTULAMAZ

Gaziler ve Şehit yakınları ile bir araya gelen Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, tören sonrasında gerçekleştirilen yemekte yaptığı konuşmada, Gaziler Günü’nün önemine vurgu yaparak, “Bu vatanı bizlere emanet eden tüm gazilerimize sonsuz minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde bugün özgür bir şekilde yaşıyoruz. Gazilik sadece bir rütbe değil makam değil. Aynı zamanda bu memleketin kuruluşunda bir harçtır. Bir fedakârlığın, kahramanlığın adıdır.” dedi. Başkan Sak, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık mücadelesinde gazilerin cesaret ve fedakârlıklarının unutulmaz olduğunu belirterek, “Onların bu kutsal mirasını nesiller boyunca yaşatacağız. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi minnetle anıyorum ve şükranla yâd ediyorum. Ruhları şad, devirleri daim ve mekânları cennet olsun diyorum. Şu an yaşayan gazilerimizin de aileleri ile beraber mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür sürmesini diliyorum. Gaziler Gününüz kutlu olsun, sağ olun var olun” ifadelerini kullandı.

Gaziler Günü’nün Sındırgı’da büyük bir katılımla anılması, halkın gazilere olan derin saygısını bir kez daha gözler önüne serdi. Şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenen Belediye Başkanı Serkan Sak, “Bugün burada bir araya gelmemizin nedeni, gazilerimizin ve şehitlerimizin bize gösterdiği fedakârlıkları bir kez daha hatırlatmak ve onlara olan borcumuzu ifade etmektir. Sındırgı Belediyesi olarak geçmişten aldığımız bu hatıraları gazilerimizin ve şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak en büyük görevimizdir. Bunun için geçmişten aldığımız bu mirası unutmadık, unutturmayacağız ve geleceğe taşıyacağız, Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza vatan millet sevgisini aşılayacağız. Maneviyatımızı aşılayacağız. Hep beraber el birlik Türkiye Cumhuriyeti’ni koruyacağız ve geleceğe taşıyacağız. Sındırgı belediyesi olarak da her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Öncelikle gazilerimizin, şehit yakınlarımızın ve öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, okullarımızın ve kadınlarımızın yanındayız.  Jeotermal konut ısıtmasında enflasyonun altında bir fiyat güncellemesi yapmıştık. Bunun yanı sıra gazilerimize ve şehit ailelerimize özel bir indirim de uygulamaya başladık. Bugün buradan %10’luk bir indirimin daha sözünü veriyorum. Toplamda indirim tutarını %30’a çıkarmış olduk. Her zaman vatandaşlarımızın, sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Sak, törende ayrıca genel hizmetler ve gençlere yönelik yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Özellikle gençlerin tarihini öğrenmesi, unutmaması adına Çanakkale ve Anıtkabir gezilerinin de artarak devam edeceğini belirtti. Başkan Sak “Biz her alanda hizmet ediyoruz. Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışımız ile de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gazilerimiz ve şehit ailelerimizden de talep gelmesi halinde gezi programlarının onlara yönelik de yapılmasını sağlayacağız “dedi.

İlçe kaymakamı Didem Dinç Özay da gazilik ve şehitliğin en yüksek mertebelerden biri olduğunu belirterek 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı.  Program sonunda Sındırgı Gaziler Derneği Başkanı Cevdet Korkmaz, İlçe Kaymakamı Didem Dinç Özay ve Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak’a desteklerinden dolayı plaket takdim etti.

Gaziler Günü etkinliklerine İlçe Kaymakamı Didem Dinç Özay, Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, Sındırgı Gaziler Derneği Başkanı Cevdet Korkmaz, protokol üyeleri, gaziler, Şehit yakınları, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

HABER: HABER MERKEZİ