Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Burhaniye ilçesindeki öğretmenler ile bir araya geldi.

Burhaniye Belediye Başkanlığınca 24 Kasım Öğretmenler Günü için ilçe genelindeki öğretmenlere özel yemek daveti düzenlendi.

Sabah Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen çelenk töreni ardından, 24 Kasım kutlama etkinlikleri Burhaniye Belediyesi tarafından Ahmet Akın Kültür Merkezi’nde ilçede görev yapan öğretmenler için akşam yemeği düzenlenmesi ile devam etti.

Düzenlenen yemek davetine Kaymakam İlyas Memiş, Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, İlçe Emniyet Müdürü Faik Karabaş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Çağdaş Ak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri, ilçe protokolü ve öğretmenler katılım sağladı.

Yemekte öğretmenlere seslenen Başkan Deveciler sosyal belediyecilik kapsamında eğitimin önemine vurgu yaparak, “Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır!” sözü ışığında yılmadan, yorulmadan aydınlık geleceğimiz için emek veren durmadan çalışan tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Burhaniye Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz eğitim kurumlarımız ile desteğimizi hiçbir zaman kesmeyerek atanamayan öğretmenlerimize iş imkanı sağlarken eğitimde fırsat eşitliği ilkesi için her zaman mücadele veriyoruz.

Öğretmenlerimizin hak ettiği değeri bulabildiği günlerde, nice güzel kutlamalarda bir arada olmayı temenni ediyorum” dedi.

Daha sonra programda resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler verirken, emekli olan öğretmenlere mesleğe verdikleri değer açısından ödüllerini Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş takdim etti.

Ödül töreninden sonra sinevizyon gösterisinin yayınlandığı programın ardından Celal Toraman Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü Oratoryosu Konseri ile son buldu.

Haber: Doğancan Balık