Cumhuriyet Bayramı’nın coşkuyla kutlanacağını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, terör örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini ifade etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yıl dönümünde bir mesaj yayımlayarak, Balıkesirlilerin ve Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Başkan Akın, Türk milletinin Kurtuluş Savaşı sırasında gösterdiği bağımsızlık mücadelesine vurgu yaparak, Cumhuriyet’in bu hürriyet ve bağımsızlık tutkusunun en büyük eseri olduğunu ifade etti. Balıkesir’in bu süreçteki fedakarlıklarına dikkat çeken Akın, şehrin Kuva-yi Milliye’nin merkezi olarak anıldığını belirtti.

Kent yönetiminde şeffaf ve çağdaş bir anlayış benimseyeceklerini dile getiren Başkan Akın, Balıkesir’i ortak akılla geleceğe taşıyacaklarını vurguladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın coşkuyla kutlanacağını, hain terör örgütlerine karşı da mücadele edeceklerini belirtti.

Son olarak, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları ve tüm kurtuluş kahramanlarını rahmetle andığını dile getirerek, "Yaşasın Cumhuriyet" ifadesiyle mesajını sonlandırdı.

HABER: HABER MERKEZİ