Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Pınar Yahşi, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajından basın emekçilerinin gününü kutladı.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Pınar Yahşi bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Yahşi yayınladığı mesajında şeffaf haberciliğin ilk adımını 116 yıl önce bugün atıldığını söyledi. Türk basının dünya sıralamalarında gerilerde kaldığını sözlerine ekleyen Ayşe Pınar Yahşi; “24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması ile toplumun şeffaf haberlere ulaşma özgürlüğünün ilk adımı 116 yıl önce bugün atılmıştı.
2024 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 180 ülke içerisinde 158. sırada olan ülkemizde, “24 Temmuz'u bir basın emekçileri için bir bayram olmaktan çok Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü” olarak nitelendirebiliyoruz. 116 yıl sonra gelinen nokta bu!” şeklinde konuştu.


“GÜNÜMÜZDE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ARTIK YOK”
Günümüz Türkiye’sinde basın özgürlüğünün kalmadığına dikkat çeken CHP Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar Yahşi, “Çağdaş demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından olan, kamuoyunun gerçekleri öğrenme ve doğru haber alma hakkının göstergesi olan basın özgürlüğü, bugün maalesef ülkemizde yok sayılmaktadır.
Basının ve basın mensuplarının siyasal iktidarlar eliyle maruz kaldığı ekonomik ve siyasi baskı, hapis cezaları karanlık bir iklimi de beraberinde getirmekte..
Tüm bu baskılara rağmen doğru ve tarafsız haberciliği kendisine ilke edinmiş, zorlu koşullarda gece gündüz çalışarak, özveriyle kamuoyunu bilgilendiren tüm basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlu olsun” diyerek sözlerini noktaladı.

 

HABER: BUSE ASLAN