Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde “Denizüstü Rüzgar Enerjisi, Hidrojen ve Eğitim Yoluyla Yeşil Dönüşümün Geliştirilmesi: Norveç-Türkiye Ortaklığı” konulu panel düzenlendi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi üniversite-sanayi iş birliği vizyonu çerçevesinde, BANÜ ve Denizüstü Rüzgar Enerji Derneği tarafından, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, Eti Maden İşletmeleri, EnerjiSa Üretim, Energy Innovation, Norwegian Offshore Wind ve Marmara Organize Sanayi Bölgesi’nin katkılarıyla “Denizüstü Rüzgar Enerjisi, Hidrojen ve Eğitim Yoluyla Yeşil Dönüşümün Geliştirilmesi: Norveç-Türkiye Ortaklığı” konulu panel düzenlendi.

BANÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş’ın yanı sıra sektörün önde gelen temsilcileri, yerli ve uluslararası akademisyenlerin katıldığı panelde, Onyedi Eylül Üniversitesi’nin de paydaşı olduğu Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın (GMKA) koordinatörlüğünde hazırlanan ve tek seferde 7.682.250 Avro ile Türkiye Çerçeve Programları tarihinde en yüksek Avrupa Birliği (AB) hibesi kazanarak bir ilke imza atan 38 Milyon Avro toplam bütçeli HYSouthMarmara Hidrojen Vadisi Projesi ve Güney Marmara Hidrojen Kıyısı Platformu Güdümlü Projesi” kapsamında Norveç ile yapılacak olası iş birliği protokolleri değerlendirildi.

Prof. Dr. Aziz Sancar Konferans Salonu’nda gerçekleşen panele; basın mensupları, öğrenciler ve akademisyenler yoğun ilgi gösterdi.

 

HABER: BUSE ASLAN