Bandırma’da Malta Parkı’nda temizlik ve bakım çalışmaları yeniden başladı. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, parkın durumu hakkında eylül meclisinde bir rapor paylaşacaklarını duyurdu.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinden önce Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’un öncülüğünde başlatılan “Malta Parkı ve Yaşam Alanı” projesi, seçim sonrasında bakımsız kalmıştı. Malta Parkı’nın bu durumuyla ilgili Bandırma halkı tarafından büyük tepkiler yükselmişti. Bandırma Belediyesi, harekete geçerek parkta temizlik çalışmaları başlattı. Parkın havuzu temizlendi, ağaç dikimi yapıldı ve genel bakım çalışmaları başlatıldı.

31 Mart’ta görevi Tolga Tosun’dan devralan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Malta Parkı Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Mirza, Malta Parkı’ndaki temizlik ve bakım çalışmalarının, proje devam etmese de sürdüğünü belirtti. Projenin durmasının kamulaştırmasız el atma davaları nedeniyle olduğunu ifade etti.

Başkan Mirza, “Malta Projesi ile ilgili sorunları tespit ettik. Projenin devamı öncesinde bir rapor hazırladım ve bu raporu eylül meclisinde paylaşacağım. Malta Deresi’nde arsası olan ve kamulaştırmasız el atma davasını kazanmış bir vatandaşımız geçtiğimiz günlerde talepte bulundu. Ancak bu talebi karşılayacak durumumuz yok. Sorunu, belediyemize ait arsalar ile takas yaparak çözmeye çalıştık. Malta Parkı içinde kalmış arsası olan 10 vatandaşımız daha var. Yargı, bu alacaklar için karar veriyor ve gecikme faizi ile birlikte alacaklar 120 milyon lirayı bulabilir. Malta Projesi’nde bu tür birçok sorun ile karşı karşıyayız ve bu sorunları çözmeden projeye devam edemiyoruz. Bakımları düzenli olarak yapıyoruz, ancak sulama sistemi düzgün çalışmadığı için dışarıdan tankerlerle sulama yapmak zorunda kalıyoruz ve bu da yeterli olmuyor” dedi.

 

HABER: HABER MERKEZİ