Meclis Toplantısı Belediye Başkan vekili Adil Levent Coşkun Başkanlığında meclis salonunda yapıldı. Meclis toplantısının ilk oturumda 3 gündem maddesi ile 1 ek gündem maddesi görüşüldü.

Bandırma Belediye Başkan vekili Adil Levent Coşkun yönetiminde, Şubat ayı toplantısı Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıda, Ocak ayında belediye tarafından yapılan çalışmalara ait video gösterimi sunumu yapıldı. Meclis toplantısının ilk oturumda 3 gündem maddesi ile 1 ek gündem maddesi görüşüldü.

Gündem dışı konuşmalar kısmında CHP Belediye Meclis Üyesi Av. Merve Polat söz alarak Gezi Parkı Davası’nda tutuklanan Milletvekili Can Atalay’ın Milletvekilliğinin düşürülmesi ile ilgili konuşma gerçekleştirdi.

“Depremzedenin seçme ve seçilme hakkıdır”

Polat, “TBMM Genel Kurulu, Anayasa Mahkemesi'nin Anayasa dışı olduğunu iki ayrı kararında tescil ettiği bir "fiili karar" metni okuyarak, kendisinin de varlık nedeni olan anayasal düzeni inkâr etmiştir. AYM kararlarında ihlale sebep olduğu tespit edilen Yargıtay kararının, madde 84/2 kapsamında okunması Anayasa dışıdır. Kimse unutmasın ki bunu yapanların gasp ettikleri şey Can Atalay’ın vekilliği değil, ona oy veren yüzlerce depremzedenin seçme ve seçilme hakkıdır. Bu hukuksuzca yapılan işlem ve Milletvekilliği düşürülmesi kararı da bizim için yok hükmündedir. Can Atalay ne yaparlarsa yapsınlar Milletvekilli olarak mücadelesine devam edecektir. Bizde CHP grubu olarak Anayasadan yapılan bu darbe girişimini ve her türlü çarpık düzeni değiştirene kadar hukuksuzluğun karşısında olduğumuzu bir kez daha beyan ediyoruz” dedi.

Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı belediye meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Gündem dışı konuşmalar ile başlayan meclis toplantısı devamında gerçekleşen toplantıda 4 gündem maddesi karara bağlandı.

Geçmiş toplantıya ait tutanağın okunmasının ardından gündemin Şubat ayı meclis toplantısının birinci birleşiminin gündem maddesi olan Zabıta Müdürlüğü’nün Kayıp ve Buluntu Eşya Uygulama Yönetmeliği oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin diğer maddesinin konusu, Kadastro Güncelleme Çalışmaları (Bilirkişi Seçimi) hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Bandırma Belediyesi Şubat Ayı meclis toplantısı gündem maddelerinin görüşmelerinin ardından meclis üyelerinin dilek ve temennileri ile son buldu.

HABER: HABER MERKEZİ