1. Haberler
  2. Bölge Haberleri
  3. BALKAN GÖÇMENLERİ DERNEĞİ’NDEN ANMA ETKİNLİĞİ

BALKAN GÖÇMENLERİ DERNEĞİ’NDEN ANMA ETKİNLİĞİ

Balıkesir Balkan Göçmenleri Derneği, 1984’teki protestolarda şehit düşenleri anmak için düzenlediği etkinlikte, göçmenlerin yaşadığı zorluklara ve direnişe dikkat çekti.

featured
0
Paylaş

Balıkesir Balkan Göçmenleri Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, 1989 yılında Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç eden göçmenlerin katılımıyla anlamlı bir anma etkinliği düzenledi. Etkinlik, Altıeylül ilçesi Dinkçiler Mahallesi Göçmen Konutları’ndaki Türkan Bebek Parkı’nda gerçekleştirildi.

Dernek Başkanı Dr. Mustafa Akpınar, etkinlikte yaptığı konuşmada, 24 Aralık 1984 tarihinde Bulgaristan’da yaşayan Müslüman ve Türklerin karşılaştığı baskılara ve asimilasyon politikalarına karşı yapılan protestonun 40. yıldönümünü andı. Akpınar, protestolarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, bu mücadelenin kahramanlarını saygıyla andıklarını ifade etti.

 

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!