Balıkesir’de çocuklar ve yetişkinler İsrail’in Filistin’e karşı yaptığı katliamlara tepki göstermek ve farkındalık oluşturmak için resim yaptı.

Filistinli Çocuklar İçin Çiz etkinliği Balıkesir’de Zağnos Paşa Camii Meydanı’nda yapıldı. Etkinliğe 7’den 70’e herkes destek verdi. Küçük, büyük her yaştan kişinin katıldığı resim etkinliğinde vatandaşlar Filistin’de yaşanan zulmü kâğıda aktararak, farkındalık oluşturmaya çalıştı.

Yetim Vakfı Balıkesir Koordinatörü Nebahat Altıntaş Çete öncülüğünde, STK Platformu ve çeşitli okulların da destek verdiği, 81 ilde eşzamanlı olarak ‘Filistinli Çocuklar İçin Çiz’ etkinliğini gerçekleştirildi. Gün boyunca çocuklar etkinlik meydanına gelip Gazze ve Filistin için resimler çizerek Filistinli kardeşlerinin yanında olduklarını kağıtlara döktüler.

Katliamın 365. gününde önemli bir farkındalık oluşturmak amacı ile gerçekleştirilen etkinlikte basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasında: “Bugün burada Filistinli çocukların, annelerin ve zulüm altındaki bütün kardeşlerimizin seslerini duyurmak ve onların haklarının teslim edilmesi ve bu zalimce saldırıların ve işgalin sonlandırılması için ‘Filistinli Çocuklar İçin Çiz’ etkinliğinde bir araya geldik. Çocuklarımızın ve gençlerimizin dualarını, güzel temennilerini ve zalimlere karşı duruşlarını tuvallerimize resmettik. Rabbimizden niyazımız, bu zulüm ve işgalin tez vakitte son bulmasıdır. Sadece Filistin’deki çocukların değil; Doğu Türkistan, Afganistan, Keşmir, Arakan, Ukrayna, Sudan ve Yemen’deki bütün çocukların özgürce oyun oynayacakları, kendilerini güven içerisinde hissedecekleri güzel günlere kavuşmasıdır” şeklinde açıklamalarda bulunuldu.

Balıkesir’in duayenlerinden Yazar ve çizer Mustafa Aycin de etkinliğe çizimleri ile katkıda bulundu. Basın açıklamasının arından çizimler toparlanarak Zağnos Paşa Camii meydanından Milli kuvvetler caddesi üzerinde yürüyüş halinde resimler sergilendi. Şeyh Lütfullah cami meydanında son bulan ve sloganlarla gerçekleşen bu yürüyüşe çocuk, genç, yaşlı, kadın erkek tüm vatandaşlar katıldı.

HABER: BUSE ASLAN