Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla 5 ile yeni müftü atandı, 7 il müftüsünün de yer değiştirildi. Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgüç, Bingöl Müftülüğü’ne atanırken boşalan koltuğuna Hasan Hayri Yaşar atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 5 ile yeni müftü atandı ve 7 il müftüsünün yeri değiştirildi. Resmi Gazete'nin 22 Şubat 2024 tarihli ve 32469 sayılı sayısında yayımlanan karara göre Balıkesir’in eski Müftüsü Celal Sürgüç, Bingöl’e görevlendirildi. Eski Müftü Sürgüç’ün yerine ise Hasan Hayri Yaşar geldi.

 

Yayınlanan karara göre yeni atamalar şu şekilde:

· Batman İl Müftülüğü’ne Ahmet Durmuş,

· Sinop İl Müftülüğü’ne Paşa Bektaş,

· Kocaeli İl Müftülüğü’ne Mehmet Sönmez,

· Isparta İl Müftülüğü’ne ise Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer atandı.

· Çorum İl Müftülüğü’ne ise Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım,

· Balıkesir İl Müftülüğü’ne ise Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar,

· Kırıkkale İl Müftülüğü’ne Bingöl İl Müftüsü Mustafa Topal,

· Bingöl İl Müftülüğü’ne Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgüç,

· Bayburt İl Müftülüğü’ne ise Bayram Danacı,

· Tunceli İl Müftülüğü’ne Hakkari İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu,

· Hakkari İl Müftülüğü’ne Tunceli İl Müftüsü Şevket Dilmaç atandı.

 

 

HASAN HAYRİ YAŞAR KİMDİR?

1962 yılında Mersin ili Anamur Kızılaliler Köyü’nde dünyaya gelen Hasan Hayri Yaşar, ilkokul ve ortaokul eğitimini Anamur’da tamamladıktan sonra İmam Hatip Lisesi'ni Mersin'de bitirdi. Anamur Bozdoğan Köyü Mamure Kalesi Cami İmamı olarak göreve başladı. 1986 yılında Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesine girdi ve aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı Hukuk Müşavirliğinde memur olarak görev aldı. 1988-1990 yıllarında Amasya ili Göynük ilçe Vaizi olarak görev yaptı. 1990 yılında Bitlis Hizan Müftüsü olarak atandı. Burada görevli iken Almanya Münih’te din görevlisi olarak görevlendirildi. Almanya dönüşünde Sivas Doğanşehir Müftüsü olarak atandı. Daha sonra Mersin Aydıncık Müftülüğü, Gaziantep Şahinbey Müftülüğü yaptı. Almanya Berlin Büyükelçiliğinde dört yıl Din Hizmetleri Ataşesi olarak görev yapan Yaşar, evli ve iki çocuk babası.

HABER: BUSE ASLAN