15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla tüm Türkiye´de gerçekleşen demokrasi nöbetine Balıkesir´de de 7´den 70´e vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde Balıkesirliler bayraklarla meydandaki yerini aldı. Valilik önünde buluşan vatandaşlar ve il protokolü hain darbe girişiminin yaşandığı günü ve vatandaşın sokağa çıktığı o dakikaları adeta tekrar yaşadı.

Türk bayraklarının olduğu meydanda konuşan AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, vatan toprağına ve devletine sahip çıkan vatandaşlara teşekkür etti.

CANBEY: “ÜLKEMİZ, EKONOMİMİZ BÜYÜYECEK

MİLLET GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE YOLUNA DEVAM EDECEK”

Canbey; “Ne zaman ki bu millete zulüm yapılmaya çalışılsa ne zamanki bu milletin iradesi ele geçirilmeye çalışılsa ne zamanki bu milletin toprakları ele geçirilmeye çalışılsa bu millet kahramanlık destanları yazmaya devam ediyor. O gün bu topraklara sahip çıkan Mehmetçiğe, emniyet güçlerine, kendi iradesine, devletine sahip çıkan milletimize teşekkür ediyoruz. Türkiye Yüzyılında ülkemiz büyümeye devam edecek, ekonomimiz büyümeye devam edecek bu millet güçlü bir şekilde yoluna devam edecek” dedi.

 

OK: “TÜRK MİLLETİ ATASINDAN ALDIĞI

BU BAYRAĞI EBEDİYEN DALGALANDIRACAKTIR”

AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok da Türk Milleti'nin Ay Yıldızlı bayrağı ebediyen dalgalandıracağını ve bunun önüne kimsenin geçemeyeceğini dile getirdi. Ok: “Bu topraklarda yaşamanın bedeli var. Tıpkı 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kanla kurdukları Türkiye Cumhuriyeti devleti üzerinde yaşamak için her daim uyanık olmak gerekiyor. Eğer uyanık olmazsak hain terör örgütleri pusuda beklemektedir. Türk Milleti atasından aldığı bu bayrağı ebediyen dalgalandıracaktır. 85 milyon bir bütündür. Dünya durdurdukça Türk milletinin birliği ve egemenliği daim olacaktır” dedi.

Son olarak konuşan Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu da, 15 Temmuz’da Türk milletinin milli iradeye kimsenin hükmedemeyeceğini tüm Dünya’ya haykırdığını söyleyerek başladığı konuşmasında; “Aziz milletimiz bu hıyanet karşısında sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaşlısıyla genciyle bütün fertleriyle tek vücut olarak demokratik değerlerine sahip çıkarak destansı bir mücadele vermiştir.

Büyük Türk milleti nereden gelirse gelsin açıkça, alçakça veya haince yapılan bütün saldırılara ve düşmanca kalkışmalara daima ortadan kaldıracak inanç, cesaret, iman ve kararlılığa sahiptir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu büyük Türkiye Cumhuriyeti hür, bağımsız ve aydınlık yarınlara doğru ilerlemeye aynı kararlılıkla devam edecektir” dedi.

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından etkinlikler kapsamında Balıkesir’de de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı sporcularca düzenlenen "Sancak Koşusu" gerçekleştirildi.

Alanlarında başarılı sporcuların taşıdığı sancak, 15 Temmuz Anıtında başlayan koşuyla tören alanına gelerek Vali Ustaoğlu'na teslim edildi.

Burada İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünce yapılan spor müsabakalarında dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Program, müzik dinletisi, Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve sela okunmasının ardından sona erdi.

 

 

HABER: UĞUR YAZICI