Bandırma’da düzenlenen toplantıda balıkçılara su ürünleri üretim planlaması hakkında önemli bilgiler verildi.

Bandırma’da, S.S. Çakıl Köyü ve Çevresi Su Ürünleri Kooperatifi'nde balıkçılar bir araya gelerek "Su Ürünleri Üretiminin Planlanması ve Hamsi Avcılığında Kota Uygulamaları" konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda, su ürünleri üretim planlamasına dair önemli başlıklar ele alındı. Balıkçı gemisi sayısı, bölgesel filo dağılımı, avlanabilir miktar ve yerel balıkçılık uygulamaları gibi konuların yanı sıra, ekolojik ve ekonomik açıdan önemli türlerin stok durumu da değerlendirildi. Ekosisteme zarar veren türlerin durumu ile uluslararası kuruluşların ve bölgesel balıkçılık yönetim örgütlerinin kararları hakkında da bilgi verildi.

Toplantıya katılan Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, su ürünleri üretiminde üreticilere sağlanan desteklerin önemine vurgu yaparak, kamuoyunda destekleme ödemelerinin kaldırılacağına dair yayılan yanlış bilgilere yanıt verdi. Bu desteklerin artarak devam edeceğini belirten Alkan, katılımcılara teşekkür ederek, üreticilerin soru ve çözüm önerilerini dinleyerek ortak strateji geliştirme üzerine görüşmelerde bulundu.

Etkinliğe, Balıkçılık ve Su Ürünleri Daire Başkanı Hüseyin Akbaş, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Osman Baygönül, Bandırma İlçe Müdürü Murat Güngörmez, teknik personel, kooperatif başkanları ve üreticiler de katıldı.

HABER: HABER MERKEZİ