Ayvalık ilçesinde, geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda Ayvalık ve Gömeç Ziraat Odalarının Başkanı Hasan Baysal, kendisine ait Barbun’un Çiftliği’nde kurduğu kurban kesim sistemiyle yeni bir rekora imza attı.

Baysal, çiftlikte 400 büyükbaş ve 1050 küçükbaş kurbanlığı hijyenik koşullar, İslami kurallar çerçevesinde 250 kişilik ekibiyle çiftliğinde kurduğu sistemle kesip, parçalayıp, ambalajladı.

Kurban ve hisse sahiplerine kesim işlemi sırasında kahvaltı, çay, kömürde kahve ve meyve ikramıyla tam Anadolu konukseverliği örneği gösteren Başkan Baysal, kurban sahiplerinin çocuklarını da unutmayarak, çiftlikte meyve ağaçlarının gölgesinde kurduğu oyun ekipmanlarıyla minik kalplerin yüreklerinden silinmeyecek bir gün geçirmelerini de sağladı.

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hasan Baysal, “Bayram gerçek bir bayram coşkusuyla geçti. Kurban Bayramı’nda 220 kişilik ekibimizle hummalı bir çalışma performansı gösterdik.

Böylesi bir hizmet vermekten de gurur duyuyoruz. Her yıl daha da artan bir müşteri kapasitemiz var. Bu yüzden de biz de teknolojiye ayak uydurarak çiftliğimizi geliştiriyoruz.

Şu anda Ayvalık küçük bir yer olmasına rağmen çiftliğimizde Türkiye’nin en büyük kurban kesimi yapıldı.  Sadece bayramın ilk gününde 400 büyükbaş, 1050 küçükbaş hayvan kesimi yapılmıştır” dedi.

Müşterilerinin kendilerini tercih etme sebebini; güven, temizlik, hijyen, yetiştirdikleri hayvanların organik ve doğal beslenmeleri sonucunda etlerinin lezzetli olmasına bağlayan Baysal, “Biz, kalitemizle her zaman rekabet halindeyiz ve bunu sürdüreceğiz. Çünkü biz işimizi severek yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu yıl kurbanlık fiyatlarını,  vatandaşların ekonomik anlamda yaşadıkları sorunlar nedeniyle ellerinden geldiğince makul seviyelere indirmeye çalıştıklarının altını çizen Baysal, “Bu yüzden de kâr oranımızı düşürmeye çalışarak, halkımıza yardımcı olmaya çalıştık ve biz bu uygulamayı her zaman yapıyorduk, Bundan sonra da devam ettireceğiz. Bize gösterilen bu yoğun ilgiden dolayı herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABER: MAYHA