Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Burhaniye’ye gelişinin 89’uncu yıldönümü ilçe genelinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

13 Nisan 1934 yılında çıktığı Ege gezisi sırasında Kuvayi Milliye ruhunun ateşinin yandığı Burhaniye’ye gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçeye gelişinin 89’uncu yıldönümü törenle kutlandı.

Burhaniye eski İlçe Halk Kütüphanesi önünden Hasan Akın Anadolu Lisesi Bandosu ve Tören Komutanı Bülent Karaoğuz tarafından düzenlenen kortej yürüyüşüyle başlayan törene Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Burhaniye Belediye Başkanvekili Murat Turhan, Garnizon Komutanı Vekili İsmail İbiş ve ilçe protokol üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Omuzlarda dev Atatürk bayrağının taşındığı kortejde Burhaniyeliler, Bando takımı eşliğinde ellerinde bayraklarla Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

Kortej yürüyüşünün son bulduğu Cumhuriyet Meydanı’nda İstikal Marşı ve saygı duruşunun okunmasıyla tören başladı. Törende günün anlam ve önemine ait konuşmalarının yapılmasının ardından halk oyunları gösterisi ile tören sona erdi.

haber: Ebru Kantarlıoğlu