Bandırma Haydarçavuş Mahallesi, Evyapan Sokağın başında bulunan tarihi çınar ağacı yoldan geçen araçların çarpması sonucu gövdesi zarar gördü.

Yaklaşık olarak 60 yıllık olan çınar ağacı zamanla yoldan geçen ağır vasıtalar yüzünden ciddi zararlar gördü.

 Yoldan geçen vatandaşa ve araçlar için tehlike arz eden ağaç bakıma ihtiyacı var. Çevre esnafı, budaması ve bakımı için ilgili mercilere dilekçe yazıldığı ifade edilirken, en kısa zamanda can ve mal kaybı yaşanmadan bakımların yapılması gerekiyor. Bandırma'nın toprak dedesi olan Fettah Kara, tarihi çınar ağacını yakından inceledi ve can ve mal kaybının yaşanmaması içinde üst kısımlarından budama yapılıp dengeyi sağlanırsa ağacın yarayı kapatacağını ifade etti.

Kara "Tepelerden kesimi yapılıp ağırlığın alınması gerekiyor"

Bandırma'nın toprak dedesi olan Fettah Kara, tarihi çınar ağacını inceledi. Yıllardır parasıyla alıp evinin yanındaki bahçede binlerce fidan yetiştiren toprak dede Fettah Kara, Bandırma ve çevresine diktiği ağaçlarla tam bir doğa dostu olduğu herkes tarafından biliniyor.  Kara "Uzun yıllardır ağaç yetiştiriciliği yaptığım için Evyapan Sokağın başında bulunan asırlık çınar ağacı, zaman zaman büyük araçların gazabına uğramış ve gövde kısmı zarar gördüğünden, üst kısımdan budama yapılıp dengeyi sağlamaları gerekiyor. Artı olarak ağacın üzerindeki ağırlık hafifler ise zarar gören gövde zamanla kendini onarır.  Buna önlem alınmazsa şiddetli rüzgarla taksi durağına ve evlerin üzerinde yıkılma tehlikesi bulunduğunu" ifade etti.

HABER: HABER MERKEZİ