Hayvan Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Programı kapsamında üreticilere aşılar Bigadiç Belediyesi tarafından ücretsiz olarak temin edilecek.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bigadiç Belediyesi arasında Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı kapsamında aşı temini ve uygulanması için 3.Ortak Hizmet ve İşbirliği protokolü imzalandı. Proje kapsamında uygulanacak aşı ücretleri Bigadiç Belediyesince karşılanırken yetiştiricilerden büyükbaşlarda 100 başa kadar, küçükbaşlarda 250 başa kadar aşı bedeli ve uygulama ücreti alınmayacak.

Üreticilerin her fırsatta yanlarında olduğunu belirten Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Bigadiç Belediyesi olarak önceki yıllarda dağıtılan 300.000 fidana ilaveten bu yıl da 60.000 adet meyve fidanının vatandaşlarımıza dağıtılacağını, Bigadiç’te tarımın gelişmesi ve çiftçileriin desteklenmesi amacıyla belediyeye ait tarım arazilerine 140 dönüm arpa ve buğday ekimi gerçekleştirdiklerini, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tohumluk buğdayların tamamının yine çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılacağı bilgisini verdi.

Bigadiç Belediye Başkanlığında gerçekleşen imza törenine; Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tezcan Koç ile Belediye Başkan Yardımcıları Süleyman Saran ve Tuncay Yıldız katıldılar.

HABER: BUSE ASLAN