Balıkesir’deki Ormanlarımızın, Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir şekilde planlanması için Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran’ın başkanlığında, Yangın Harekât Merkezinde düzenlenen toplantıya; Genel Müdürlüğümüz Amenajman Rehberlik ve Denetim Başmühendisleri Şaban Armağan Çağlayan, Mehmet Ali Sayın, Amenajman Başmühendisleri ve Orman Amenajman Mühendisleri ile Bölge Müdür Yardımcılarımız İbrahim Metin, Halil Karademir, ilgili Şube Müdürleri ve Şube Müdürlüğü Mühendisleri ve Amenajman çalışması yapılacak Bandırma ve Gönen İşletme Müdürleri katılım sağladı.
Toplantının açılış konuşmasında, Bölge Müdürü Kemal Kayıran; Ormanların tüm insanlık için hayati öneme sahip olduğunu, son yıllarda dünyada yaşanan iklim değişikliklerinin bunun bir göstergesi olduğunu, ormanların ekonomik, ekolojik ve sosyo-kültürel fonksiyonlarının optimize edilerek topluma azami fayda sağlayacak şekilde planlanmasının önemine vurgu yaparak, Amenajman Heyetlerine ve Orman Planlamasında görev alacak Bölge Müdürlüğü personeline çalışmalarında başarılar diledi.
Toplantı, Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Uğur Çelik’in, sunu eşliğinde katılımcılara Balıkesir ormanları ve planlama ilkeleri hakkında bilgiler vermesi, sonrasında tüm katılımcılarca Türkiye Yüz Yılı vizyonuna yakışır sağlıklı bir planlama yapılması üzerinde görüş alışverişi yapılarak tamamlandı.
KAYNAK: İHA
Yorum yapın