Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aybeniz Akdeniz Ar’ın projesi GMKA 2024 Yılı Teknik Destek Programları kapsamında destek alamaya hak kazandı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aybeniz Akdeniz Ar’ın yürütücülüğündeki “Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Ufuk Avrupa Programı Kapsamında Proje Geliştirme Eğitimi ve Mentörlük Hizmeti” isimli proje Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) 2024 Yılı Teknik Destek Programları kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansının 2024 yılı Beşeri ve Sosyal Gelişim Teknik Programı kapsamında BANÜ akademisyenlerinin uluslararası proje yazma ve yönetme becerilerini geliştirmek için eğitim danışmanlık ve mentörlük hizmetlerini içeren ve teknik destek talep edilen projede, söz konusu teknik destek; BANÜ Ufuk Avrupa/Horizon Europe programı kapsamında uluslararası fon fırsatlarını kullanma kapasitesini artırmayı, araştırma ve proje geliştirme süreçlerini iyileştirmeyi, eğitim ve bilgi faaliyetlerini güçlendirmeyi, mentörlük ve rehberlik hizmetleri sunmayı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi proje itibarını artırmayı nihayetinde bölgenin kalkınmasına destek olmayı amaçlamaktadır.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek eğitim programı, BANÜ akademisyenlerine uluslararası fonlara erişim imkânı sunacak projeleri hazırlama konusunda yetkinlik kazandırmayı hedeflemektedir. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin bilimsel kriterlerle seçilecek ve aynı zamanda eğitimde gönüllülükte aranacak 20 akademisyenine eğitim ve mentörlük hizmetlerinin verileceği programda faaliyetler, hedef grup için kapsamlı ve etkili bir destek sistemi sağlamak üzere tasarlandı.

 

 

HABER: SERPİL YILDIZ