Hain darbe girişiminin 8’inci yıl dönümünde bir mesaj yayınlayan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, 15 Temmuz’da milletin tek yürek olduğunu söyledi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz bir mesaj yayınladı. Rektör Boz mesajında, 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunduklarını belirterek; “Hepimizin malumu olduğu üzere, 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, bu darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. 15 Temmuz’da Türkiye yenilmedi, millet eğilmedi ve ‘Milletin Zaferi’ni ilan etmiştir.

Cumhurbaşkanımız ve başkomutanımızın önderliğinde başta şehitlerimiz ve gazilerimiz olmak üzere milletçe, 15 Temmuz gecesi, cesaret, dirayet, kararlı, dik duruşumuzla ve Allah’ın inayetiyle tarih yazdık. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir” ifadelerini kullandı.

 

“15 TEMMUZ’DA MİLLETİMİZ TEK YÜREK OLDU”

Hain darbe girişiminin 8’inci yıl dönümünde yayınladığı mesajında 15Temmuz’da milletin tek yürek olduğunu vurgulayan BANÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz; “Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak medeniyetimizin son kalesi, mazlumların tek umudu olan vatanımızı ve demokrasimizi bu darbeci zihniyete karşı korumak ve hep bir adım ileriye taşımak için bilimin gösterdiği yolda gençlerimizi yetiştirme gayreti içerisinde yolumuza durmadan devam ediyoruz. Böylesi günlerin unutulmaması ve yaşananlardan daima ders alınması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü biliyoruz ki geleceğimizin teminatı gençlerimizin ellerinde daha da gelişip ilerleyecek olan bu vatan kolay kazanılmadı.

Milletimiz 15 Temmuz gecesi sokaklarda, meydanlarda, tıpkı Çanakkale Savaşında, İstiklal Harbinde olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş, mankurtlaşmış bir avuç darbeciye iradesini çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, büyük Türk milleti vardı. Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

HABER: UĞUR YAZICI