Orman Genel Müdürlüğü(OGM), içinde Balıkesir’in de bulunduğu 12 ili önümüzdeki 10 gün boyunca orman yangını riski konusunda uyardı.

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) geçtiğimiz günde İzmir ve Manisa bata olmak birçok farklı şehirde çıkan orman yangınları sonrası vatandaşları uyardı. Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada içinde Balıkesir’inde bulunduğu 12 ilin 10 gün boyunca yangın tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirtildi.

 

Sıcak Hava, Düşük Nem ve Rüzgâr Tehlike Oluşturuyor

OGM, sıcak hava, düşük nem oranı ve şiddetli rüzgârın yangın riskini artırdığını belirtti. Açıklamada, özellikle bu dönemde vatandaşların daha dikkatli olması ve orman yangınlarına karşı duyarlı davranması gerektiği ifade edildi. Orman Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Sıcak hava, düşük nem ve şiddetli rüzgar ihmal ile birleşince felaket kaçınılmaz oluyor. Çanakkale, Aydın, İzmir, Denizli, Balıkesir, Eskişehir, Ankara, Burdur, Kastamonu, Isparta, Bolu ve Amasya’da yaşayan vatandaşlar önümüzdeki günler çok daha dikkatli olmalı, orman yangınlarına karşı duyarlı olmalıyız.”

 

HABER: BUSE ASLAN