Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı’nın danışmanlığını yaptığı “Umut Pina” Belgesel Filmi Altın Koza Film Festivali’nde gösterime girdi.

Danışmanlığını Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı’nın yaptığı “Umut Pina” belgesel filmi Uluslararası Adana 31. Altın Koza Film Festivali’nde Belgesel Özel Gösterimi kategorisinde gösterime girdi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün desteği ile BANÜ Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı’nın koordinatörlüğünde ve Marmara Denizi’nin tüm kıyılarındaki pina popülasyonunu inceleme ve koruma amacıyla yürütülen “MAR-PİNA” projesinden esinlenerek hazırlanan film, küresel iklim değişimi sonucunda, deniz suyu sıcaklıkları artışlarının tetiklediği bir hastalık yüzünden 2016 yılında başlayan toplu pina ölümleri sonucunda 2019 yılına gelindiğinde, Marmara Denizi haricinde tüm pina stoklarının tükenmesini ve bu bağlamda kalan stokların korunması adına gösterilen çabayı konu alıyor.

 

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER