Herkesin gözdesi olan Apple firması bugün saat 20:00’da yeni telefonu IPhone 15’i tanıtmaya hazırlanıyor. Düzenlenecek olan etkinlik Apple’ın resmi sitesinde tüketicilere tanıtılacak.

Günümüzde milyonlarca kişi tarafından kullanılan IPhone, ilk kez Steve Jobs tarafından 29 Haziran 2007 yılında tanıtılmıştı. 1. Nesil IPhone’lar kendi döneminde çığır açmış ve birçok kullanıcı tarafından ilgi gören IPhone, hem tasarım olarak hem de teknoloji olarak diğer telefon firmaların önüne geçmişti.

SATIŞ FİYATI NET DEĞİL

Apple’ın son gözdesi olan ve merakla beklenen IPhone 15 ve serisi bu akşam tüketicilerle buluşacak. Türkiye saatiyle bugün saat 20:00’ da başlayacak olan etkinlikte IPhone 15’in Türkiye’de tahmini satış fiyatının 43 bin 540 TL, IPhone 15 Pro Max’in ise 70 bin 788 olacağı öne sürüldü. Bununla birlikte net bir satış fiyatı yokken tüm gözler akşam tanıtılacak olan etkinlikte…

IPHONE 15 ÖZELLİKLERİ

Dev telefon firması Apple, IPhone 15’in özelliklerini de açıkladı.

Diğer telefon firmaları içinde Apple, USB-C kullanmayan tek şirketti. Avrupa Birliğ’nin Eylül 2021’de kabul ettiği bir yasa, üreticilere Aralık 2024’e kadar USB-C’ye geçme zorunluluğu getirmişti. O dönem bu yasanın tüketicilere zarar vereceğini savunan Apple’ın şimdiyse, verilen sürenin dolmasına bir yıldan uzun süre kala USB-C’ye geçmesi bekleniyor.

Apple’ın iPhone dışındaki diğer ürünlerinden iPad ve MacBook’ları yıllardır USB-C ile şarj oluyor. Fakat bu özellik iPhone’lara getirilmemişti.

Uzmanlar, teknoloji devinin Avrupa Birliği için bir tür, dünyanın geri kalanı için başka bir tür telefon üretmek istemeyeceğini, bu yüzden tüm dünya genelinde USB-C’ye geçileceğini düşünüyor.

Haber: Buse Aslan